Știri

Raportul „Young vs. mobile”, și anume relația dintre tinerii polonezi și tehnologia mobilă.

Postat pe:

„Vizionat pe ecran, adică tineri polonezi și tehnologie mobilă”, este un raport intitulat „Future Mind”, care arată modul în care o tânără generație utilizează telefoanele inteligente și aplicațiile tinerilor polonezi, pentru care era mobilă singura pe care o cunosc. Publicația răspunde schimbărilor dinamice actuale de pe piața forței de muncă și provocărilor economice cu care se confruntă atât tinerii polonezi, cât și angajatorii.

Autorii prezintă rezultatele cercetărilor privind comportamentul și utilizarea tehnologiilor mobile în viața de zi cu zi și călătoriile persoanelor cu vârste cuprinse între 15 și 35 de ani în diverse moduri. Raportul este împărțit în 6 capitole (Tinerii și smartphone-ul lor; Tinerii și protecția datelor; Tinerii și aplicațiile mobile; Tineri și figital; Tinerii și valorile; Mediu tânăr și economic) în care, pe lângă rezultatele cercetării și concluziile detaliate, există o parte foarte valoroasă a observațiilor experților.

Această publicație prezintă perspectiva tinerilor consumatori, iar dezvoltarea lor autonomă în domeniul competențelor digitale este o generație care a fost întotdeauna „mobilă sub mâini”. Acesta este un aspect extrem de important al raportului, deoarece înțelegerea opțiunilor optice tinere și abordarea nevoilor sunt esențiale pentru dezvoltarea oricărei întreprinderi. Trebuie remarcat faptul că, în lumea tânărului de zi cu zi, telefonul inteligent este o „fereastră a lumii”, parte integrantă a vieții de zi cu zi. Telefonul este mult mai important pentru ei decât pentru accesul la resursele de internet și este centrul pentru gestionarea lumii în care trăiesc.

Rezultatele studiului ridică adesea semne de întrebare cu privire la o serie de aspecte (igiena digitală, obiceiurile de securitate a datelor), dar arată, de asemenea, potențialul comerțului mobil și, mai presus de toate, așteptările tinerei generații în ceea ce privește tehnologiile mobile.

Dintre datele interesante, 2/3 dintre respondenții cu vârste cuprinse între 15 și 35 de ani utilizează aplicații mobile pentru a-și gestiona mai bine cheltuielile. Astfel, soluțiile digitale devin un sprijin important pentru acestea în abordarea efectelor crizei. Raportul arată că, la nivel de valoare, investițiile în știință și dezvoltarea tehnologică și construirea unui stat puternic și eficient sunt aspecte-cheie pentru 80 % dintre tinerii polonezi. Această abordare se reflectă, de asemenea, în ambițiile lor profesionale – o treime dintre respondenții cu vârste cuprinse între 15 și 35 de ani doresc să lucreze nu numai pentru veniturile lor, ci, mai ales, pentru propria lor dezvoltare.

De asemenea, aceștia fac, în mod natural și literal, bilanțul competențelor digitale de care dispune tânăra generație și modul în care acestea vor afecta aspectele legate de piața forței de muncă fac deja obiectul unui alt studiu major.

Una dintre principalele constatări ale sondajului este că unul din zece tineri (cu vârste cuprinse între 15 și 20 de ani) ar oferi consiliere fără un telefon de până la 1 oră, iar 87 % dintre polonezii cu vârste cuprinse între 15 și 20 de ani văd un ecran telefonic între 2 și 10 de ore pe zi.

Un alt aspect, extrem de important din punctul de vedere al securității cibernetice, este de 7 % dintre polonezii cu vârste cuprinse între 15 și 20 de ani care nu abordează deloc problema protecției datelor, iar 59 % sunt doar extrem de precauți. Partea mai tânără a grupului intervievat (cu vârste cuprinse între 15 și 20 de ani) este mai puțin dispusă să furnizeze datele sale în schimbul unei reduceri la achiziții decât colegii lor de rang înalt. Acest lucru arată că gradul de conștientizare a riscurilor este relativ ridicat în acest grup mai tânăr.

O concluzie esențială care rezumă capitolele privind tineretul și figitalul este că, între 15 și 25 de ani, există cu 2x mai multe persoane care acordă importanță valorilor comunicate și susținute de mărci decât cele pentru care acestea nu sunt relevante. Valorile sunt importante atât pentru tot mai mult, cât și pentru mai puține

tinerii polonezi bogați – nivelul veniturilor nu are niciun impact asupra abordării lor.

În ceea ce privește dezvoltarea competențelor, până la trei sferturi dintre tinerii polonezi (15-35 de ani) au un impact negativ asupra vieții lor. Acest lucru se traduce prin motivația principală de a lucra în rândul tinerilor (chiar și cu condiții de viață suficiente) – o medie de 30 % din indicații (35 % în grupul cel mai tânăr).

Întregul raport, precum și principalele sale constatări, sunt extrem de interesante și interesante din multe perspective. Acesta este un studiu care poate fi unul dintre principalele instrumente pentru multe diviziuni din cadrul întreprinderilor și al multor sectoare.

Distribuie
Informații Articol

Cele mai noi știri

14 mai 2024

Se lanseaza primul model dedicat limbii romane pentru inteligenta artificiala de tip ChatGPT