Bune Practici

BeCode – Belgia

Context

BeCode este o organizație belgiană non-profit care este dedicată furnizării de servicii de educație și formare în materie de programare persoanelor din grupuri subreprezentate. Organizația a fost înființată în 2016 cu scopul de a aborda decalajul în materie de competențe digitale din Belgia și de a oferi acces egal la educația în materie de programare pentru toți, indiferent de mediul din care provin sau de statutul socioeconomic al acestora.

BeCode oferă o serie de centre de programare și programe de formare care sunt concepute pentru a ajuta persoanele să își dezvolte competențele de programare și să își construiască o carieră în domeniul tehnologiei. Taberele de tip bootcamping sunt practice și practice și le oferă studenților posibilitatea de a construi aplicații în lumea reală și de a dobândi experiență practică în ceea ce privește tehnologiile moderne. Programa acoperă o serie de subiecte, inclusiv dezvoltarea web, știința datelor și proiectarea produselor, și este predată de instructori cu experiență, care sunt profesioniști din industrie.

Despre BeCode

Unul dintre principalele beneficii ale BeCode este accentul pus pe asigurarea unui mediu deînvățare favorabil incluziunii și stimulativ. Organizația recunoaște că multe persoane din grupuri subreprezentate se pot confrunta cu obstacole în ceea ce privește accesul la educația în materie de programare și depune eforturi pentru a crea un mediu primitor și favorabil incluziunii, care să îi ajute pe elevi să reușească. Aceasta include asigurarea accesului studenților la o comunitate de sprijin formată din colegi și mentori, precum și o serie de resurse și sprijin pentru a-i ajuta să depășească orice provocări cu care se pot confrunta în timpul călătoriei lor de programare.

Pe lângă bootlagărele sale de programare și programele de formare, BeCode oferă, de asemenea, o serie de resurse și sprijin studenților după finalizarea programului. Aceasta include accesul la rețeaua sa de absolvenți, care oferă oportunități de creare de rețele și de dezvoltare profesională, precum și acces la programul său de sprijinire a carierei, care îi ajută pe studenți să găsească oportunități de angajare și să treacă la o carieră în domeniul tehnologiei.

BeCode colaborează, de asemenea, îndeaproape cu întreprinderile și organizațiile locale pentru a le oferi studenților oportunități de a lucra la proiecte din lumea reală și de a dobândi experiență practică. Acest lucru contribuie la crearea unei punți puternice între educație și forța de muncă și le oferă studenților posibilitatea de a-și aplica noile competențe dobândite într-un context real.

Beneficiari

Un alt aspect important al BeCode este angajamentul său față de diversitate și incluziune. Organizația recunoaște că industria tehnologică este adesea dominată de un grup omogen de persoane și depune eforturi pentru a oferi educație de programare persoanelor care provin din medii diferite, inclusiv femeilor, persoanelor de culoare și celor care provin din medii netehnice. Acest lucru contribuie la promovarea diversității și a incluziunii în industria tehnologică și oferă persoanelor din grupuri subreprezentate oportunități de a-și dezvolta competențele și de a reuși în economia digitală.

De ce este aceasta o bună practică?

În concluzie, BeCode este o organizație belgiană non-profit care este dedicată furnizării de educație și formare în materie de codificare persoanelor din grupuri subreprezentate. Punând accentul pe educația practică în materie de programare, pe un mediu de învățare favorabil incluziunii și favorabil incluziunii și pe angajamentul față de diversitate și incluziune, BeCode este o resursă excelentă pentru orice persoană care dorește să își dezvolte competențele de programare și să lanseze o carieră în domeniul tehnologiei. Accentul pus de organizație pe crearea unui acces egal la educația în materie de programare face din aceasta un actor important în promovarea diversității și a incluziunii în industria tehnologică și oferă persoanelor din grupuri subreprezentate oportunități de a reuși în era digitală.

Distribuie
Informații Bune Practici
Când începe​

05/12/2023T00:00:00
Când se termină

05/12/2024T00:00:00
Zonă Georgrafică​

Belgium
Categorie
Grup țintă

Cele mai noi Bune Practici