Bune Practici

Campusul 19

Campus 19 este o școală inovatoare pentru dezvoltatorii IT. Aceasta face parte din rețeaua Ecole 42, care este deja prezentă în 26 de țări diferite. Principiile din cadrul fiecărei școli din rețeaua 42 sunt aceleași. Formarea este gratuită, toate calculatoarele sunt disponibile în campus și sunt deschise 24/7. În plus, școala se adresează tuturor persoanelor cu vârsta de peste 18 de ani și nu necesită o diplomă sau o cunoaștere prealabilă a programării. Funcționarea sa urmează o abordare revoluționară, numită învățarea reciprocă, în cadrul căreia elevii se confruntă cu provocări în dezvoltarea de software și le rezolvă împreună cu colegii lor elevi. Nu există profesori, clase sau clase tradiționale. Elevii caută informații în mod independent, învață cum să le filtreze și apoi colaborează pentru a dezvolta software. Evaluările sunt efectuate de colegii studenți sau prin examene, cu accent pe cooperare și pe munca în echipă. Astfel, studenții nu numai că dobândesc competențe tehnice, ci și dezvoltă competențe sociale care sunt foarte apreciate de întreprinderi.

În 2018, Ian Gallienne, John Bogaerts și Stephan Salberter Campus au înființat 19 ca vzw, deschizând primul campus la Bruxelles. De asemenea, a fost primul campus al rețelei 42 din afara Franței. Campusul 19 este sprijinit de un consorțiu de întreprinderi care oferă sponsorizare, stagii și locuri de muncă, cu scopul de a elimina lacunele din profilurile informatice. Școala oferă persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă oportunități de recalificare pentru locuri de muncă care sunt foarte solicitate de întreprinderi. În plus, fondatorii doresc să ofere formare calitativă printr-o metodă alternativă. Având în vedere cererea tot mai mare de talente tehnologice în era digitală, în care o viață fără calculatoare, telefoane inteligente și aplicații este de neconceput, nevoia de profesioniști calificați în domeniul IT nu a fost niciodată atât de mare. În absența unor măsuri, până în 584.000 vor rămâne vacante în Belgia până în 2030, dintre care unul din cinci în sectorul IT. În plus, Anvers se confruntă în prezent cu o rată ridicată a șomajului, în special în rândul tinerilor, cu o rată a șomajului în rândul tinerilor de 21,2 %, dublul mediei flamande. Orașul are, de asemenea, cel mai mare număr de tineri care abandonează școala fără calificare și un număr mare de tineri NEET (care nu sunt încadrați profesional și nu urmează niciun program educațional sau de formare). Odată cu crearea unui al doilea campus la Anvers, Campusul 19 urmărește să contribuie la reducerea șomajului în rândul tinerilor, a numărului de persoane necalificate care au părăsit școala și a tinerilor care nu sunt încadrați profesional și nu urmează niciun program educațional sau de formare. Școala urmărește, de asemenea, să se adreseze altor grupuri vulnerabile prin furnizarea de formare tehnică, cu accent pe incluziunea socială.

Rețeaua 42

După cum s-a menționat mai sus, Campusul 19 face parte din Rețeaua 42. Ecole 42 a fost înființată în 2013 de Xavier Niel, proprietara uneia dintre cele patru societăți franceze de telecomunicații. Obiectivul principal a fost de a sprijini economia digitală franceză prin formarea unui număr mai mare de persoane în domeniul IT, reducând astfel deficitul de profesioniști în domeniul IT. Întrucât sistemul de învățământ public francez a întâmpinat dificultăți în a elimina această lacună, Ecole 42 a optat pentru un model pedagogic unic, care oferă formare studenților indiferent de mediul din care provin, de situația personală sau de cariera academică anterioară. Procesul de selecție și programa de învățământ sunt concepute pentru a ajunge la grupuri-țintă specifice, întrucât talentele din domeniul IT sunt pretutindeni în societate.

Public țintă

Grupul-țintă al campusului 19 include persoane interesate de tehnologie, motivație puternică și competențe colaborative. În mod specific, școala le salută pe toți cei cu vârsta peste 18 de ani, tinerii NEET, femeile, șomerii, persoanele cu competențe limitate, persoanele care provin dintr-un context de migrație, persoanele cu handicap, persoanele care caută o schimbare de carieră și persoanele cu vârsta de peste 55 de ani.

Rețea globală

În prezent, rețeaua 42 este reprezentată în 26 de țări, cu 47 campusuri și 15.000 de studenți. După finalizarea primei părți a programului (nucleul comun), studenții au posibilitatea de a-și continua formarea într-o altă țară din cadrul rețelei. Aceleași principii se aplică acestor campusuri, unde elevii cu vârsta de cel puțin 18 ani sunt bineveniți, fără a fi necesară cunoașterea prealabilă a programării sau a diplomelor. Formarea rămâne gratuită, computerele sunt disponibile în campus, iar școala este deschisă 24/7.

> Campus de prezentare aprofundată 19

Distribuie
Informații Bune Practici
Când începe​

22/11/2023T00:00:00
Când se termină

22/11/2023T00:00:00
Zonă Georgrafică​

Belgium
Categorie
Grup țintă

Cele mai noi Bune Practici