Bune Practici

Campusul Ki – Germania

Campusul IA (KI-Campus în limba germană) a început în 2019 ca proiect-pilot, finanțat de Ministerul Federal German al Educației și Cercetării (BMBF), cu scopul de a dezvolta o platformă de învățare pentru orice persoană care dorește să dobândească cunoștințe specifice IA. De atunci, campusul KI a fost dezvoltat în continuare de mai multe organizații și organisme, inclusiv Stifterverband, Centrul german de cercetare pentru inteligența artificială (DFKI), Institutul Hasso Plattner (HPI), NEOCOSMO și MMB Institute, pentru a produce versiunea actuală a platformei digitale (în direct din 2020).

Context și obiective

Începând din 2020, campusul german de IA a oferit o platformă digitală gratuită, gestionată cu o selecție de cursuri privind IA. Obiectivul platformei online este de a crea rețele între cursanți, furnizorii de cursuri de IA și experții în educație, îmbunătățind astfel calitatea și cantitatea ofertei, aptitudinilor și competențelor de predare în domeniul IA. Pe parcursul acestui proces, furnizorii de formare sunt conectați între ei și primesc sprijin pentru conceperea și punerea în aplicare a cursurilor online, a podcasturilor, a materialelor video și a altor resurse de competențe digitale. Pe de altă parte, cursanții sunt încurajați să ofere feedback în timp util cu privire la cursurile pe care le-au urmat prin intermediul platformei campusului IA și să îmbunătățească calitatea bazei de resurse.

Campusul IA promovează, de asemenea, schimbul de cunoștințe și mobilitatea experților în cercetare în întreaga UE și a construit parteneriate durabile cu platforme și inițiative similare la nivel mondial și național. Pentru a sprijini acest lucru, campusul IA a creat comunități de practică pe mai multe niveluri, care reunesc toți actorii din sfera IA – un ecosistem eficace pentru îmbunătățirea competențelor în domeniul IA care modelează în același timp campusul IA.

Campusul IA are, de asemenea, laboratoare de expertiză în domeniul IA care funcționează ca tancurile „Think and Do” ale campusului IA. Laboratoarele experimentale IA servesc drept centre centrale de inovare ale campusului IA în ceea ce privește conținutul și dezvoltarea metodologică. Înființat pentru a facilita colaborarea în rețea și schimbul de cunoștințe între experții în punerea în aplicare a IA, cercetători, profesorii de tehnologii digitale și TIC și practicienii din domeniul IT.

De ce este aceasta o bună practică?

Campusul IA facilitează colaborarea în rețea între cursanți prin intermediul rețelelor consacrate, bazate pe diferite subiecte și niveluri. De asemenea, coordonează învățarea în grupuri locale virtuale sau regionale, oferind cursanților o modalitate accesibilă de a intra în mediul de formare pe cont propriu.

Rețeaua de lectori și profesori beneficiază, de asemenea, de sprijin pentru a integra lecțiile învățate, experiența și modulele oportunităților de învățare în conținutul lor de formare. Aceasta înseamnă că oportunitățile de formare și modulele sunt ușor adaptabile la alte contexte și țări sau la publicul-țintă. Furnizorii de formare beneficiază, de asemenea, de consiliere pedagogică și sfaturi privind integrarea oportunităților de formare inovatoare didactică în cadrul cursurilor și al resurselor pe care le oferă. Colaborarea este o condiție prealabilă esențială a campusului IA: laboratoarele de experți în domeniul IA sprijină schimbul de cunoștințe între experți din diferite departamente de aplicare cu privire la aspecte transversale.

De la începutul său, în 2020, campusul IA a construit cu succes un ecosistem național (și global) de actori relevanți în domeniul digital (de la cercetare și mediul academic la industrie și afaceri, educație și politică). Rezultatele și realizările platformei digitale și ale conținutului educațional sunt transferabile și sprijină dezvoltarea de noi conținuturi de învățare sau definirea nevoilor și cerințelor de învățare. Astfel, campusul IA sprijină o societate mai bine informată în ceea ce privește aspectele legate de IA și contribuie la îmbunătățirea educației în domeniul IA în Germania și în străinătate.

Distribuie
Informații Bune Practici
Când începe​

28/02/2019T23:00:00
Când se termină

28/02/2019T23:05:00
Zonă Georgrafică​

Germany
Categorie
Grup țintă

Cele mai noi Bune Practici