Bune Practici

Codificarea „Hour Festa Hour”

Inițiativă privind Săptămâna UE a programării pentru școli în Malta &Gozo

Suntem încântați să introducem o oportunitate fantastică pentru școala dumneavoastră de a participa la Săptămâna UE a programării 2023 și de a promova competențele digitale și creativitatea în rândul elevilor dumneavoastră, denumită „Coding Festa Hour”.

Despre inițiativă

Vineri, 20 octombrie 2023, Fundația eSkills Malta invită fiecare școală din Malta și Gozo să dedice o oră de curs unei sesiuni de programare amuzante, ca parte a campaniei Săptămânii UE a programării. Această inițiativă urmărește să capaciteze elevii cu competențe digitale și să le încurajeze creativitatea într-o lume bazată pe tehnologie.

Cum funcționează

1. Alegeți o temă (puteți, de asemenea, să faceți propria idee)

Ia pentru oceane: Informatica înseamnă mult mai mult decât programare! Aflați mai multe despre inteligența artificială (IA), învățarea automată, datele de antrenament și prejudecățile, explorând în același timp aspectele etice și modul în care IA poate fi utilizată pentru a aborda problemele mondiale.
Vă bucurați de primul pas al Code.org într-o nouă călătorie pentru a învăța mai multe despre IA. Atunci când utilizați IA pentru activitatea Oceane, antrenați modele reale de învățare automată. https://code.org/oceans

SAU

Partidul dance neconectat: Nu este nevoie de computere! Predă concepte de codificare pentru a coopta un partid de dans împreună. https://curriculum.code.org/hoc/unplugged/4/

2. Sesiunea de programare

În această oră dedicată, elevii vor avea șansa de a explora lumea programării prin activități interactive și plăcute.

Prezentarea proiectului: După sesiune, încurajăm fiecare școală să colecteze rezultatele finale (fotografii/materiale video în cazul în care nu sunt conectate) ale activităților de programare întreprinse de elevi.

3. Depunere

Aceste rezultate finale vor fi prezentate Fundației eSkills Malta pentru a prezenta activitatea impresionantă a elevilor dumneavoastră.

De ce participați:

— Promovarea alfabetizării digitale și a gândirii computaționale.
Încurajarea creativității și a competențelor de soluționare a problemelor.
Să se alăture eforturilor depuse la nivel național pentru a promova educația digitală.
Să prezentați talentul școlii dumneavoastră pe o etapă mai largă.
Să plaseze Malta în avangarda inițiativelor Săptămânii UE a programării la nivel european.

Cum să începeți:
Pentru a asigura succesul acestui eveniment, încurajăm școlile să se pregătească pentru timpul de programare și să îl transforme într-o experiență educațională și plăcută pentru toți elevii.

În plus, fiecare școală participantă este invitată să se înscrie la evenimentul respectiv pe platforma Săptămânii europene a codurilor. Acest lucru va contribui la plasarea Maltei în avangarda inițiativelor Săptămânii UE a programării din Europa. Fundația eSkills Malta poate contribui, de asemenea, la înregistrarea de înregistrări!

Implicați-vă:

Credem că, reunind ca o comunitate de educatori, putem avea un impact semnificativ asupra viitorului digital al elevilor noștri.

Participarea dumneavoastră la inițiativa „Coding Festa Hour” va contribui mâine mai strălucitoare și mai savuroase din punct de vedere tehnologic.

Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență pentru organizarea timpului de programare, nu ezitați să ne contactați. Împreună, putem oferi elevilor noștri competențe digitale valoroase și îi putem inspira să exploreze lumea programării.

Vă mulțumim pentru angajamentul dumneavoastră față de promovarea alfabetizării digitale și a inovării în școlile noastre și așteptăm cu interes confirmarea participării la acest eveniment.

Să transformăm Săptămâna UE a programării din acest an într-un succes răsunător!

Distribuie
Informații Bune Practici
Când începe​

19/10/2023T22:00:00
Când se termină

19/10/2023T22:00:00
Zonă Georgrafică​

Malta
Categorie
Grup țintă

Cele mai noi Bune Practici