Bune Practici

Concurs național ECDL pentru competențele digitale în școlile din Cehia

Societatea cehă de informatică și informatică (ČSKI) este principala autoritate națională a conceptului internațional ECDL în Republica Cehă. Împreună cu Certicon, aceștia organizează în mod regulat un concurs național de competențe digitale pentru școala cea mai activă, pentru elevul cel mai general și pentru profesorul și profesorul cel mai angajat.

În octombrie 2022, ČSKI a lansat un concurs pentru școlile cehe pentru a sprijini dezvoltarea competențelor digitale ale elevilor și abordarea standardizată a cadrelor didactice în evaluarea rezultatelor școlare în acest domeniu. Între 1 octombrie 2022 și 31 ianuarie 2023, au fost evaluate aproape 50 de școli cehe și 1500 dintre elevii lor. Criteriul de evaluare nu a fost doar numărul total de teste de certificare ECDL efectuate, ci, mai presus de toate, succesul și orientarea acestora. Competențele digitale în robotică, programare, informare și securitate cibernetică au fost evaluate cu o pondere mai mare.

Concursul pentru cea mai activă școală a fost câștigat de Liceul industrial, Academia de Afaceri și Școala Națională de Limbi, Frýdek-Místek. În al doilea rând, Academia de Afaceri și Școala profesională superioară de turism Choceň, urmate imediat de Școala profesională superioară și de Liceul Boskovice, care au efectuat cel mai mare număr de examene ECDL pe o perioadă de patru luni. Au fost evaluate, de asemenea, succesul și accentul testelor ECDL. Competențele digitale în robotică, programare, informare și securitate cibernetică au fost evaluate cu o pondere mai mare.

Tereza Illéšová de la Școala Centrală de Tehnologie a Informației, s.r.o. a câștigat cel mai general elev, iar Vítek Němec de la Școala profesională superioară și Liceul Boskovice a fost evaluat ca fiind cel mai general elev.

Tereza Illéšová

Miloslav Penc de la Central School and Higher Vocational School of Applied Cybernetics s.r.o. din Hradec Králové a devenit câștigătorul categoriei celor mai propulsate cadre didactice (în domeniul organizării și desfășurării examenelor de certificare), iar Hana Šedová, delaAcademia de Afaceri și de la Liceul de Turism din Choceň, a primit cel mai bun drept de proprietate (în domeniul evaluării rezultatelor testelor de certificare).

ČSKI a decis să lanseze un premiu extraordinar dedicat cuplului. Premiul a fost acordat domnului și doamnei Naxer de la liceul industrial și de la Școala profesională superioară din Chomutov.

Câștigătorii din categoria „Pe profesorul cel mai propulsat”

Premiile pentru concursul pentru școli, profesori și elevi (conform opțiunii ČSKI și a societății pe acțiuni CertiCon). Regulamentul concursului este disponibil pe site-ul DigiKoalice.

Distribuie
Informații Bune Practici
Când începe​

30/09/2022T22:00:00
Când se termină

30/01/2023T23:00:00
Zonă Georgrafică​

Czech republic

Cele mai noi Bune Practici