Bune Practici

Conecta Empleo

Conecta Empleo este o inițiativă de formare gratuită privind competențele digitale pentru ocuparea forței de muncă și atitudinea antreprenorială (competențe tehnice și non-tehnice), promovată de Fundación Telefónica în Europa și America Latină. Creată în 2014, inițiativa oferă o bază de date extinsă și gratuită pentru formare, cu noi cursuri și inițiative de perfecționare actualizate periodic. Activitățile de formare se axează pe perfecționarea persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă și a șomerilor, precum și pe persoanele interesate să dobândească noi competențe și să își îmbunătățească perspectivele de carieră și de inserție profesională. Ofertele de formare se axează pe începător până la nivel intermediar, oferind o oportunitate de recalificare pentru cei care nu au cunoștințe tehnologice anterioare – și o șansă de perfecționare pentru cei care au o oarecare înțelegere, dar care ar beneficia de sprijin și de o mai bună înțelegere.

Inițiativa le oferă participanților toate materialele necesare prin intermediul platformei online. După finalizarea formării și după finalizarea modulului de evaluare, participanții primesc un certificat. Pentru unele cursuri, acțiunile de formare se încheie cu o „fază de angajare”, în care participanții pot beneficia de îndrumare și mentorat, pregătindu-i pentru viitoarele interviuri în căutarea unui loc de muncă.

În Spania, oferta educațională actuală acoperă următoarele subiecte: digitalizarea în sectorul construcțiilor, comunicarea și integrarea digitală, securitatea cibernetică, crearea de conținuturi digitale și antreprenoriatul social. Cursurile de formare oferite includ:

  • Cursul Nanograde Construction 4.0, care vizează competențele angajaților din sectorul construcțiilor prin intermediul a peste 220 de ore de formare digitală, cu scopul de a oferi o perspectivă asupra nevoilor digitale ale sectorului, inclusiv asupra necesității de adaptare, precum și asupra tipului de noi profesii și roluri care apar în sectorul construcțiilor.
  • Securitatea cibernetică în mediul educațional: un curs axat pe securitatea cibernetică și pe adoptarea acesteia în sala de clasă, în cadrul căruia participanții pot afla mai multe despre tipurile de riscuri care există deja, inclusiv despre teme precum protecția datelor cu caracter personal, securitatea rețelelor, identitatea digitală și hărțuirea cibernetică.
  • O gamă largă de alte cursuri și cursuri de formare legate de competențele digitale pe multe teme.

De la începutul său, în 2014, Conecta Empleo a desfășurat cu succes mai multe runde de formare, cu un accent special pe programare și dezvoltare utilizând Java și analiza web. Au fost primite reacții pozitive din partea absolvenților anteriori ai inițiativei, iar acțiunile programului sunt bine cunoscute în Spania – atât de către persoane care caută formare, cât și de către recrutori. Programul s-a bazat pe alte inițiative ale Telefónica Fundación pentru a spori capacitatea de inserție profesională a tinerilor, încorporând lecțiile învățate și cunoștințele necesare pentru actualizarea continuă a ofertelor de formare și pentru furnizarea unui site web ușor de utilizat cu informații relevante.

Distribuie
Informații Bune Practici
Când începe​

31/12/2013T23:00:00
Când se termină

31/12/2013T23:00:00
Zonă Georgrafică​

Spain
Categorie
Grup țintă

Cele mai noi Bune Practici