Bune Practici

Czechitas Noua generație – TRADUCERE

Czechitas este o organizație non-profit care sprijină inițiativa Czechitas – Noua generație, care urmărește să promoveze diversitatea în sectorul tehnologiei informației (IT) prin creșterea numărului și a participării fetelor și femeilor și prin consolidarea competențelor digitale ale noii generații de tineri. Lansată în 2014, organizația a înființat centre educaționale și comunitare în opt orașe. Birourile regionale se axează pe nevoile și cerințele comunităților locale, cu scopul de a maximiza impactul și de a implica noua generație în toate regiunile Republicii Cehe. Czechitas oferă, de asemenea, burse pentru femeile care participă la Academia digitală, finanțate din Fondul social european.

Rețeaua de centre Czechitas pe întreg teritoriul Republicii Cehe permite organizarea a numeroase ateliere și cursuri la diferite niveluri de expertiză, axate pe o anumită competență sau tehnologie, oferind oricui posibilitatea de a explora lumea tehnologiilor informației. O gamă largă de activități, inclusiv ateliere, prelegeri, tabere/școli de vară, hackathoane, târguri comerciale, sprijin pentru carieră, precum și cursuri online de scurtă durată pe diferite teme tehnologice – programare, crearea de site-uri web, analiza datelor și securitatea cibernetică pot fi accesate prin intermediul site-ului. Cursurile cu o durată mai lungă, cum ar fi Academia digitală de 3 luni, care oferă participanților posibilitatea de a se recalifica în sectorul IT și de a primi o calificare profesională, sunt, de asemenea, organizate în mod regulat.

Absolvenții programului Czechitas New Generation învață cum să codifice în diferite limbi de programare, înzestrate cu competențele de care au nevoie pentru a face următorul pas în carieră. Cursanții înțeleg, de asemenea, modul în care pot crea, dezvolta și testa software și își îmbunătățesc capacitatea de a analiza date complexe. Prin gama largă de activități organizate sub egida organizației (inclusiv tabere informatice de vară, cursuri de recalificare și învățare), Czechitas speră să inspire orice persoană interesată de învățare sau tehnologie și să consolideze diversitatea și competitivitatea prin intermediul unei rezerve sporite de talente în Republica Cehă și în afara acesteia.

Programul a avut un impact considerabil asupra publicului-țintă de la lansarea sa, reunind peste 20,000 de participanți la diferite ateliere și activități de perfecționare. În 2019, 17,000 de studenți au absolvit programul Czechitas New Generation. Programul a implicat, de asemenea, peste 500 de antrenori, lectori și voluntari și și-a diseminat activitățile prin publicarea a sute de articole. Inițiativa s-a dezvoltat într-un interval scurt de timp, extinzându-se în 6 de orașe față de cele două inițiale, și își propune să devină cea mai mare comunitate din Republica Cehă și cea mai relevantă instituție pentru educația informală în domeniul IT în următorii trei ani, punând un accent mai puternic pe toți adulții.

Distribuie
Informații Bune Practici
Când începe​

23/11/2023T00:00:00
Când se termină

22/11/2024T00:00:00
Zonă Georgrafică​

România
Categorie
Grup țintă

Cele mai noi Bune Practici