Bune Practici

Demola

Demola este o platformă internațională de provocări în materie de inovare, care reunește studenți și întreprinderi locale, europene și internaționale pentru a colabora la crearea în comun a diferitelor proiecte, concepte de servicii și demos. Scopul inițiativei este soluționarea provocărilor sociale reale într-un mod cu impact, prin asigurarea faptului că fiecare proiect conduce la un rezultat concret (fie că este vorba de un concept nou, de demo sau de un prototip). Inițiativa a fost lansată la Tampere, Finlanda, în 2008, ca răspuns la un apel pentru un ecosistem general mai practic, multidisciplinar și de creare în comun din partea liderilor din industrie și a factorilor de decizie, o parte din dezvoltarea inițială fiind facilitată de Fondul european de dezvoltare regională (FEDR). Demola atrage actori majori și părți interesate din industrie și mediul academic, cum ar fi Nokia și multe universități locale și regionale. 

Conceptul de co-creare al Demola a fost dezvoltat pe baza cercetării și analizei centrelor de inovare de vârf, cu scopul de a obține rezultate concrete într-un mod mai orientat către client, mai agil, mai eficient din punctul de vedere al costurilor și mai eficace. Proiectele, dezvoltate prin intermediul platformei, aplică această metodologie, precum și pentru a maximiza impactul utilizării metodelor inovatoare și al colaborării dintre studenți talentați, întreprinderi, directori de afaceri și universități. Temele proiectelor variază – de la domenii care se ocupă de implicațiile diferitelor tehnologii emergente, cum ar fi inteligența artificială (IA), robotica sau internetul obiectelor (IoT) asupra sectoarelor industriale, la provocări în materie de inovare legate de durabilitate, societate, cultură sau piețe viitoare. 

De la crearea sa în 2008, platforma de inovare s-a dezvoltat, provocările în materie de inovare implicând în prezent peste 50 de universități, 750,000 de studenți și unele dintre cele mai importante întreprinderi, întreprinderi și instituții din lume. Platforma Demola pentru mărci și inovare este deținută de Demola Global, activă în 18 țări: Finlanda, Suedia, Danemarca, Norvegia, Spania, Franța, Lituania, Letonia, Ungaria, Portugalia, Mexic, Namibia, Africa de Sud, Slovenia, Japonia, China, Nepal și Tunisia.

Distribuie
Informații Bune Practici
Când începe​

16/11/2023T00:00:00
Când se termină

21/11/2024T00:00:00
Zonă Georgrafică​

Finland
Categorie
Grup țintă

Cele mai noi Bune Practici