Bune Practici

EIT Digital

Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT) este un organism european independent, care cuprinde 8 de comunități de inovare diferite în domenii-cheie sectoriale – cum ar fi agricultura, clima și mediul, tehnologia și alte sectoare și industrii-cheie. Centrul, responsabil cu gestionarea inovării în domeniul digital și al tehnologiei, EIT Digital oferă o varietate de resurse în materie de competențe digitale, care pot fi găsite pe site-ul web al comunității, organizate pe teme în funcție de domeniile de interes ale EIT: 1) industria digitală, 2) Orașe digitale, 3) bunăstare digitală, 4) tehnologie digitală și 5) finanțe digitale.

Alături de numeroase activități și evenimente, cum ar fi hackathons și premii, EIT Digital organizează, de asemenea, EIT Digital Academy – un program cu patru structuri de educație formală diferite (Școala de masterat, o școală de doctorat industrial, o școală de vară și o școală profesională). Toate programele educaționale, indiferent de specializare, combină dezvoltarea competențelor digitale avansate cu cunoștințele antreprenoriale. Programul de masterat al EIT combină competențele digitale în opt specializări diferite cu un minor în inovare și antreprenoriat. Implicarea la nivel de doctorat se bazează, de asemenea, pe accentul pus pe inovare și antreprenoriat, precum și pe mobilitatea geografică și pe alinierea la alte domenii de inovare ale EIT. Școlile de vară sunt destinate profesioniștilor, studenților la masterat, doctoranzilor și altor studenți și se axează pe domeniile de interes ale EIT Digital.

Obiectivul EIT Digital este de a obține un impact global prin soluții tehnologice și de inovare dezvoltate la nivel european, de a încuraja dezvoltarea talentelor și a competențelor digitale la nivel mondial în domeniul tehnologiilor emergente și de a crea un spațiu de testare pentru inovare și de a oferi pieței soluții inovatoare, care au potențialul de a aduce o contribuție substanțială la sectorul pe care îl vizează. EIT Digital sprijină, de asemenea, întreprinderile, întreprinderile mici și mijlocii (IMM-urile) și antreprenorii să beneficieze pe deplin de impactul transformării digitale asupra serviciilor și proceselor și să le plaseze în avangarda inovării digitale;

Cu o rețea paneuropeană de peste 200 de organizații, întreprinderi, IMM-uri, institute de cercetare, universități și întreprinderi nou-înființate, EIT Digital oferă un mediu în care studenții, cercetătorii și antreprenorii să colaboreze într-un cadru de inovare deschis și să dezvolte soluții cu impact pozitiv. Ramurile ecosistemului EIT sunt situate în: Amsterdam, Berlin, Braga, Budapesta, Bruxelles, Eindhoven, Edinburgh, Helsinki, Londra, Madrid, Milano, München, Nisa, Paris, Rennes, Stockholm, Trento și San Francisco. Prin intermediul ARISE Europe, EIT Digital își desfășoară activitatea în țări situate în Europa de Sud și de Sud-Est, în ECE și în țările baltice, pentru a-și continua activitățile în regiuni în care organizația nu este încă stabilită.

Fiind o inițiativă paneuropeană lansată de Uniunea Europeană, impactul EIT Digital a fost amplu, acoperind o gamă largă de sectoare și grupuri societale. Programele de perfecționare și de formare promovează dezvoltarea simultană a competențelor în domeniul tehnologiei informației (IT) și antreprenoriale ale absolvenților EIT Digital sunt bine primiți de piața europeană și mondială a forței de muncă și au reușit să asigure locuri de muncă. Succesul inițiativei a crescut: în prezent, spoturile din cadrul EIT Digital Academy sunt supuse unei concurențe intense între candidați; de asemenea, organizația a pus la dispoziție o varietate de cursuri prin intermediul Coursera, deschise publicului larg și gratuite (de auditat), sporind astfel raza sa de acțiune. Combinarea programelor online cu cele față în față contribuie și mai mult la raza de acțiune a programului. Începând din 2019, EIT Digital reunește peste 270 de parteneri și oferă un site ușor de navigat, cu o imagine de ansamblu clară a oportunităților de învățare și a exemplelor. Între 2011 și 2019, aproape 3,000 de studenți au beneficiat de programe de doctorat și de masterat, iar oportunitățile online oferite prin Coursera au reușit să ajungă la încă 100,000 de cursanți.

Distribuie
Informații Bune Practici
Când începe​

31/12/2009T23:00:00
Când se termină

31/12/2009T23:00:00
Zonă Georgrafică​

European Union
Categorie
Grup țintă

Cele mai noi Bune Practici