Bune Practici

Enersol – Proiecte ale elevilor cehi pentru sursele alternative de energie

Proiectul ceho-olandez Enersol a fost creat în 2004 și se axează pe economisirea de energie, pe utilizarea unor forme alternative de energie și pe economisirea de combustibil. Unul dintre obiectivele sale principale este formarea privind sursele alternative de energie sau economiile de energie.

Proiectul Enersol implică școli gimnaziale din Republica Cehă. Principalele teme ale lucrărilor de proiect sunt sursele regenerabile de energie, economiile de energie și reducerea emisiilor. În medie, în fiecare an participă între 75 și 80 de licee.

Toate școlile, nu numai școlile tehnice, pot participa la program. Grupul-țintă al proiectului îl reprezintă elevii, profesorii și coordonatorii EVVO ai acestora. Punctul culminant al proiectului este reprezentat de concursurile  regionale, naționale și internaționale la care participă elevii cu cea mai bună pregătire, fiind evaluați de un juriu format din experți. Grupul de experți deleagă o echipă formată din experți și IFSL din Cehia, care participă, de asemenea, la metodologia întregului proiect.

Activitatea de proiect a studenților se axează în principal pe sursele regenerabile de energie, pe economiile de energie și pe reducerea emisiilor. Temele se extind, de asemenea, la tehnologiile digitale, elevii lucrând în domeniul proiectării web și al multimedia, construind case inteligente și impactul acestora asupra mediului, proiectând structura și conținutul site-ului Enersol sau o instalație agricolă autonomă de creștere controlată de la distanță care permite colectarea de date privind culturile cultivate.

Proiectul le permite elevilor și studenților să își formeze o opinie cu privire la subiectele în cauză și apoi să își exprime opinia publică. Proiectul contribuie la crearea unui mediu de parteneriat în care grupurile-țintă sunt elevii și studenții școlilor profesionale, generale și superioare, profesorii acestora, directorii de școli și experții întreprinderilor.

Distribuie
Informații Bune Practici
Când începe​

31/08/2004T22:00:00
Când se termină

28/06/2018T22:00:00
Zonă Georgrafică​

Czech republic

Cele mai noi Bune Practici