Bune Practici

eUprava

eUprava este o inițiativă guvernamentală online a Guvernului Sloveniei, sprijinită de Ministerul Administrației Publice, care integrează mai multe servicii publice într-un singur portal.

Pe eUprava, cetățenii pot găsi informații relevante, exacte și actualizate în funcție de subiectul lor de interes sau de căutare.

Inițiativa națională oferă sprijin cetățenilor în următoarele domenii:

  • Muncă și pensionare: informații privind drepturile, abordările și sistemul de pensii ale angajaților și ale persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă.
  • Familie, copii, căsătorie: drepturile de căsătorie și de coabitare legală, informații privind obținerea unui certificat de naștere și accesul la legislația în vigoare.
  • Socială și de sănătate: informații privind înscrierea în sistemul de sănătate prin asigurări și asistență socială financiară.
  • Educație și cultură: evenimente culturale și informații despre sistemul de învățământ sloven pentru părinții care doresc să își înscrie copiii.
  • Documente de identitate, certificate și călătorii: informații privind obținerea sau modificarea cărții de identitate sau a pașaportului, informații cu privire la ce este un certificat digital și la modul de obținere a acestuia, documente necesare pentru obținerea unei vize, recomandări privind călătoriile în străinătate.
  • Bunuri imobile și mediu: detalii privind autorizațiile de construcție și cerințele
  • Transportul și infrastructura: Înmatricularea vehiculelor, informații privind lucrările și reparațiile efectuate.
  • Impozite: orientări privind depunerea declarațiilor fiscale și orice informații financiare relevante.
  • Agricultură și alimentație: dezvoltarea agriculturii în zonele rurale, orientări pentru finanțarea UE.
  • Antreprenoriatul: informații privind cerințele și verificările necesare pentru începerea unei activități profesionale sau a unei întreprinderi.

Acest set de instrumente pentru guvernarea digitală este accesibil din noiembrie 2016 și include informații cu privire la cerințele și procedurile pentru furnizarea de servicii publice, dar oferă, de asemenea, acces la aplicații electronice pentru diferite tipuri de servicii responsabile de statul sloven. Prin intermediul modulului EUU, cetățenii pot obține informații cu privire la datele lor cu caracter personal, depozitele, activele și cooperarea cu statul într-un singur loc.

Proiectul a fost conceput ca un portal unic pentru a acorda acces la serviciile publice, pentru a facilita viața de zi cu zi a cetățenilor și pentru a permite guvernului să urmărească serviciile solicitate în scopuri statistice și operaționale. Având peste 200 de servicii electronice și 30 de baze de date de stat conectate în patru limbi (slovenă, maghiară, italiană și engleză), inițiativa poate fi extinsă și sprijinită cu documentația relevantă pentru a sprijini organismele guvernamentale în adaptarea și punerea sa în aplicare în alte contexte.

Distribuie
Informații Bune Practici
Când începe​

05/12/2023T00:00:00
Când se termină

05/12/2024T00:00:00
Zonă Georgrafică​

Slovenia
Categorie
Grup țintă

Cele mai noi Bune Practici