Bune Practici

Fabrica de date AI permite partenerilor să experimenteze– Suedia

Ia Swedens Data Factory contribuie la accelerarea inovării și a utilizării IA în Suedia și oferă oportunități interesante pentru cei ce folosesc acest serviciu. Aceștia pot propune propriile provocări sau pot participa la proiecte sau experimente existente într-un mediu asemănător producției. De exemplu, în laboratorul de învățare Edge, care este un exemplu pionier al modului în care partenerii creează valoare în Fabrica de date,  laboratorul de învățare Edge permite celor ce folosesc AI în Suedia să avanseze rapid, proiectând împreună domeniul de aplicare al proiectelor și construind rapid un mediu de lucru pentru experimentare.

Obțineți și testați-vă proiectele!

Fabrica de date oferă, de asemenea, partenerilor săi infrastructură, stocare, expertiză și cunoștințe.

Fabrica de date poate fi utilizată pentru:

  • Dezvoltarea și testarea soluțiilor găsite într-un mediu asemănător producției
  • Accesul la inițiative TESBAN existente, cum ar fi laboratorul de învățare Edge
  • Identificarea propriei provocări unice în materie de IA și testarea soluțiilor în Fabrica de date
  • Folosirea propriile date sau utilizarea seturilor de date disponibile în Fabrica de date pentru a dezvolta soluțiile
  • Crearea unui hackathon pentru a explora modalități de soluționare a unei provocări specifice în materie de IA
  • Testarea celui mai recent hardware
  • Participarea la grupuri de experți juridici și strategici
  • Implicarea în proiecte de cercetare și de masterat

Grupuri de experți

O parte esențială a fabricii de date este expertiza pe care o poate mobiliza. Pe lângă infrastructura revoluționară și puterea de calcul, fiecare proiect de succes depinde de know-how-ul tehnic și juridic.

Fabrica de date oferă expertiză cu privire la modul de înființare a fabricilor de date, precum și cunoștințe și cadre juridice și strategice.

Expertiză juridică

Activitatea în curs privind fabrica de date arată o nevoie tot mai mare de expertiză cu privire la modul de abordare a aspectelor juridice ale schimbului de date și ale formării modelelor de formare. Pentru a răspunde acestei nevoi, IA Suedia a înființat un grup de experți juridici pentru a explora aspectele juridice legate de IA, schimbul de date și RGPD.

Grupul de experți juridici este alcătuit dintr-o serie de experți juridici din partea partenerilor care discută aspecte juridice legate de IA și de date. Ei colaborează în încercarea de a elabora, de exemplu, cărți albe, orientări și/sau interpretări și soluții comune privind aspecte juridice care ar putea aduce beneficii tuturor partenerilor IA din Suedia.

Grupul de experți în infrastructură

Grupul de experți în materie de IA Suedia privind know-how-ul în materie de infrastructură din cadrul centrelor informatice de IA din Suedia este foarte activ. Calitatea de membru este accesibilă tuturor părților interesate din sectorul public și din mediul academic. Rețeaua face schimb de cunoștințe și de experiență în construirea și exploatarea unor centre de IA mai mari, cu utilizatori multipli, în cercetare și dezvoltare.

Accentul se pune pe identificarea provocărilor, nevoilor și intereselor comune. Pe această bază, grupul dezvoltă cunoștințe în acest domeniu relativ neexplorat, pentru a accelera învățarea și punerea în aplicare a unor activități sigure și eficiente. Grupul permite stabilirea de contacte între principalii factori de decizie din sfera publică și academică. Acest lucru sporește oportunitățile de cooperare și conectează resursele esențiale din Suedia.

Capacitate

Fabrica de date se află în prezent într-o etapă-pilot și este în continuă evoluție. Fabrica de date oferă stocare și calcul pentru a permite partenerilor să exploreze formarea algoritmilor IA și servește drept loc pentru ca partenerii să exploreze soluții bazate pe fabricile de date.

Din 2019, Data Factory exploatează o fabrică pilot de date în zona Göteborg. Inițial, aceasta a constat într-o donație DGX-1 din partea partenerului  CGIT. Acest lucru a permis accesul la o capacitate de 1 Petaflops (40 000 + nucleu) pentru partenerii Data Factory. În august 2020, AI Sweden a modernizat capacitatea la noua platformă DGX A100 și are acces la o capacitate de 5 Petaflops (peste 55 000 CUDA-core).

De ce este acesta un bun exemplu?

Fabrica de date, care face parte din AI Sweden, este un exemplu excelent al modului în care pot fi promovate inovarea și cercetarea în domeniul IA. Aceasta servește drept platformă colaborativă care oferă partenerilor un mediu asemănător producției pentru a colabora la diferite proiecte. Cu instrumente de ultimă generație și cu o capacitate de 5 petaflops, acesta oferă acces la tehnologii avansate pentru dezvoltarea IA. Fabrica de date sprijină, de asemenea, expertiza juridică și tehnică, contribuind la gestionarea sigură și responsabilă a datelor. În plus, Fabrica de date promovează cercetarea, formarea și cooperarea națională, transformând-o într-un actor esențial în stimularea dezvoltării IA în Suedia.

Distribuie
Informații Bune Practici
Când începe​

31/12/2022T23:00:00
Când se termină

30/12/2023T23:00:00
Zonă Georgrafică​

Sweden

Cele mai noi Bune Practici