Bune Practici

Google Professional Certificate Program – APDC Portugal

Google Professional Certificate Program, disponibil pe platforma online Coursera, este o inițiativă din Portugalia care a stimulat ocuparea forței de muncă și perspectivele de carieră pentru multe persoane din Portugalia de la lansarea sa. Inițiativa este rezultatul unui parteneriat între APDC – Asociația portugheză pentru dezvoltarea comunicațiilor (o instituție publică non-profit înființată în 1984 pentru promovarea comunicațiilor) și Google Portugal, cu sprijinul IEFP – Institutul pentru Ocuparea Forței de Muncă și Formare Profesională (IEFP).

Inițiativa este sprijinită, de asemenea, de Ministerul Muncii, Solidarității și Securității Sociale din Portugalia. Scopul său este de a accelera formarea și dezvoltarea competențelor digitale și, până în prezent, programul a dat rezultate pozitive în ceea ce privește reducerea decalajului în materie de competențe digitale în Portugalia.

De ce este aceasta o bună practică?

Participanții la program pot avea acces liber la un set divers de cursuri online axate pe principalele aspecte și fundamente ale tehnologiei și ale marketingului digital.

Accesibilitatea implicită

Accesibilitatea este integrată în concepția programului: cursurile sunt adaptate, disponibile online și oferite gratuit. Ele sunt autonome, ceea ce înseamnă că cursanții pot studia la momentul și ritmul care li se potrivește cel mai bine, indiferent de locul în care se află în lume. Cursurile de formare sunt relevante și țin seama de cele mai recente evoluții și tendințe tehnologice, ceea ce înseamnă că sunt aliniate la nevoile actuale ale pieței forței de muncă, în special în contextul transformării digitale în curs și al nevoii de talente digitale calificate în toate industriile.

Capacitatea de inserție profesională în proiectare

Legătura cu locurile de muncă anterioare datei de încheiere a programului este consolidată de o acreditare recunoscută: certificatul de absolvire eliberat de Google este recunoscut de industrie și adaugă credibilitate și valoare CV-urilor cursanților. Naturapractică și practică a programului este alta: participanții pot dezvolta competențe practice în domenii precum marketingul digital, gestionarea proiectelor, comerțul electronic sau sprijinul TIC, precum și multe altele.

Încă de la început, inițiativa a pregătit terenul pentru eliminarea lacunelor în materie de competențe digitale din Portugalia prin încurajarea dezvoltării talentelor calificate, indiferent de mediul din care provin. Nu este necesară obținerea unei diplome de învățământsuperior pentru ca participanții să participe la acest program – un alt aspect care ocupă un loc înalt în ceea ce privește accesibilitatea, ceea ce o face să fie perfect pregătită pentru orice persoană care dorește să se perfecționeze sau să se recalifice într-un rol mai digital. Candidații nu trebuie să aibă o formare sau o experiență anterioară: cu toate acestea, ei pot avea acces la o serie de roluri cu o remunerație peste medie și la locuri de muncă care sunt aliniate la realitățile de pe piața forței de muncă din prezent.

O analiză mai atentă a securității cibernetice: dovada succesului

Programul este, de asemenea, actualizat în permanență pentru a include cele mai recente evoluții din domeniile în care oferă învățare și, de asemenea, extins pentru a ajunge la un număr mai mare de persoane. Există peste 500 de burse suplimentare, în plus față de cele 6,000 care sunt acordate în alte domenii de formare (asistență tehnică IT, analiza datelor, gestionarea proiectelor, conceperea experienței utilizatorilor, marketing digital și comerț electronic etc.).

După succesul preluării inițiale a cursurilor anterioare, APDC și Google Portugal au lansat, de asemenea, cereri pentru un nou program – Certificat profesional în materie de securitate cibernetică. Noul programde certificare oferă o imagine de ansamblu a impactului practicilor de securitate cibernetică asupra organizațiilor și se axează pe dotarea cursanților cu cunoștințele de care au nevoie pentru a identifica riscurile, amenințările și vulnerabilitățile comune online, precum și tehnicile de contracarare a acestora. Printre rezultatele învățării se numără cunoașterea protecției rețelelor și a dispozitivelor, protejarea persoanelor și a datelor organizaționale și protejarea propriei persoane (și a întreprinderilor) împotriva atacurilor cibernetice cu ajutorul instrumentelor SIEM (Security Information and Event Management – SIEM). Cursanții dobândesc, de asemenea, experiență practică cu Python, Linux și SQL.

După o primă ediție, în care au fost acordate 3,000 de licențe, care au avut peste 16,000 de cereri, acest program a fost extins la 6,000 de licențe, pentru a desfășura cursuri de formare online. Cu 10 de ore de timp de studiu pe săptămână, certificatul de curs poate fi obținut în mai puțin de 6 luni. Cursanții beneficiază, de asemenea, de pregătirea pentru examenul CompTIA Security +, care este liderul industriei pentru posturile de securitate cibernetică. Programul este ideal pentru șomeri sau pentru cei care doresc să se recalifice în domeniul TIC.

Distribuie
Informații Bune Practici
Când începe​

05/12/2023T00:00:00
Când se termină

04/12/2024T00:00:00
Zonă Georgrafică​

Portugal
Categorie
Grup țintă

Cele mai noi Bune Practici