Bune Practici

Inițiative online gratuite în contextul COVID-19

Fundația eSkills Malta reunește reprezentanți ai guvernului, ai industriei și ai educației din Malta, pentru a contribui la dezvoltarea peisajului național al competențelor digitale. Din cauza pandemiei de COVID-19, spațiile școlare au fost închise, iar activitățile, lecțiile și predarea au fost mutate online, ceea ce reprezintă o provocare pentru toți, dar în special pentru școli. Pentru a aborda acest lucru, în 2020 Fundația e-Skills Malta a publicat o bază de date cu diverse resurse și linkuri care ar fi utile pentru educația online și învățământul la distanță. 

Resursele online se adresează în principal copiilor și tinerilor grădinițe, școli primare și secundare, dar și alte persoane care învață și întreprinderi, în special întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri), pot găsi materiale online. O secțiune suplimentară din depozitul de resurse este dedicată activităților de codificare gratuite pentru copii, cu scopul de a deschide calea programării și codificării într-un mod distractiv și atractiv. Există, de asemenea, o varietate de resurse, printre care: fișe de lucru, materiale video de învățare, tutoriale, jocuri, cărți electronice, instrumente, precum și site-uri web pentru e-learning (de exemplu, Coursera, Open Culture, edX), care acoperă o gamă largă de subiecte. 

Activitățile pentru alte grupuri-țintă, cum ar fi cetățenii privați sau angajații întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri), pe tema competențelor digitale, se axează pe codificare, programare, analiza datelor, crearea de rețele de calculatoare și utilizarea programelor informatice și a programelor pentru competențe digitale de bază, cum ar fi instrumentele Microsoft Office. Organizațiile și IMM-urile își pot înscrie angajații într-un program gratuit de testare și formare în materie de securitate cibernetică, cu scopul de a îmbunătăți înțelegerea de către participanți a tipului de amenințări care există online, precum și tehnicile de protecție a lor și a organizației lor împotriva atacurilor cibernetice, în timp ce lucrează de la distanță. Resursele includ, de asemenea, sfaturi pentru persoane fizice și întreprinderi cu privire la modul în care pot învăța, lucra și preda de la distanță. Soluțiile gratuite de învățare la distanță din alte țări europene sunt enumerate și disponibile în registru.

Baza de date a inițiativelor, lansată ca răspuns la impactul pandemiei de COVID-19 asupra învățării la distanță și a învățământului la distanță, a fost evidențiată ca o bună practică de către Coaliția europeană pentru competențe și locuri de muncă în sectorul digital. Resursele din registru sunt ușor de utilizat și accesibile tuturor celor interesați de subiect, vizând un grup demografic larg al societății. Cu peste 140 de linkuri către resurse online și cursuri de perfecționare, Fundația „e-Skills Malta” oferă o inițiativă durabilă, deschizând căi viitoare de combinare a predării tradiționale cu metodele online. Inițiativa este ușor de extins și are potențialul de a fi reprodusă în alte contexte și regiuni din întreaga Europă. 

Distribuie
Informații Bune Practici
Când începe​

16/11/2023T00:00:00
Când se termină

22/11/2024T00:00:00
Zonă Georgrafică​

Malta
Categorie
Grup țintă

Cele mai noi Bune Practici