Bune Practici

Întâlnire și Cod

Obiectivul

Întâlnire și cod se străduiesc să introducă copiii și tinerii cu vârste cuprinse între 8 și 24 ani în tehnologie și programare prin intermediul evenimentelor. Scopul acestor evenimente este de a-i învăța pe tineri cum poate fi programarea distractivă și cum poate sprijini și stimula inovarea în viață. Participanții învață despre tehnologie și despre impactul tehnologiilor digitale asupra vieții de zi cu zi. Aceste evenimente urmăresc, de asemenea, să ajute participanții să exploreze tehnologiile, subiectele și competențele necesare pentru viitoarea economie digitală.

Întâlnirile și codul promovează evenimentele legate de știință și tehnologie și sunt aliniate la Săptămâna UE a programării. Evenimentele sunt organizate de diverse organizații și profesioniști, cum ar fi școli, profesioniști IT, companii sau cluburi informatice. Aceștia pot primi sprijin prin resurse sau finanțare din Meet and Code, cu o limită de 500 EUR pentru fiecare eveniment. Evenimentele se pot desfășura în diverse formate, cum ar fi hackatoane, ateliere de programare, prelegeri, evenimente cinematografice, competiții, nopți de programare, cursuri de robotică. Biblioteca de Inspirație Meet and Code ( Biblioteca de Inspirație Meet and Code Inspiration Bibrary) oferă resurse pentru sprijinirea evenimentelor.

De ce este aceasta o bună practică?

Întâlnirile și codul sunt active de câțiva ani, cu un număr tot mai mare de evenimente și participanți care au participat la evenimente. Numai în 2022, Meet and Code au avut 33 792 de participanți, 1685 de candidaturi și 1056 evenimente finanțate. Majoritatea participanților la aceste evenimente aveau între 8 și 16 de ani. La ediția din 2022 a Meet and Code au participat, de asemenea, peste 3600 de refugiați de origine ucraineană la evenimente din întreaga Europă. Cele 2022 de evenimente au avut loc în 21 de țări europene, cu o combinație de evenimente atât în orașe mari, cât și în orașe mici. În plus, 68 % dintre beneficiarii finanțării Meet și Code au declarat că evenimentele lor au fost posibile numai din cauza finanțării furnizate.

În diferitele sale ediții, Meet și Code au mers mai departe de a fi o inițiativă educațională sau în materie de competențe. Mai degrabă, a devenit o modalitate prin care diferitele părți interesate pot explora modul în care acestea își pot juca rolul în sprijinirea obiectivelor de dezvoltare durabilă (ODD) ale Organizației Națiunilor Unite și în îmbunătățirea societății. Această inițiativă contribuie la sprijinirea ODD 5 și a ODD 17, sprijinind în același timp și alte ODD și asigurându-se că dubla tranziție este sprijinită de o forță de muncă cu competențe digitale solide.

Meet and Code a fost finalistă la ediția din 2018 a Premiilor europene pentru competențe digitale, la categoria „Competențe digitale în educație”.

Despre Meet și Cod

Meeting and Code au fost înființate de SAP, Haus des Stiftens gGmbH, TechSoup Europe împreună cu țările partenere respective ale rețelei TechSoup Europe. Fiecare organizație este responsabilă pentru un element al Meet and Code: SAP permite Meet and Code prin sprijin financiar și resurse pentru non-profit, Haus des Stiftens gGmbH asigură gestionarea generală a inițiativei și conduce selecția proiectelor în Germania, Austria și Elveția, iar TechSoup Europe coordonează finanțarea și operațiunile partenerilor responsabili din țările partenere ale rețelei TechSoup Europe.

Distribuie
Informații Bune Practici
Când începe​

05/12/2023T00:00:00
Când se termină

05/12/2024T00:00:00
Zonă Georgrafică​

Austria, Bulgaria, Croatia, Czech republic, France, Germany, Hungary, Ireland, Italy, Poland, Spain, Slovakia, Slovenia, România, Bosnia and Herzegovina, Serbia, Switzerland, Ukraine, United Kingdom
Categorie
Grup țintă

Cele mai noi Bune Practici