Bune Practici

Junta Andalucía – Curriculum integrat pentru cloud computing

„Junta Andalucía” este un program de formare care se desfășoară în prezent în regiunea spaniolă Andaluzia și un produs al colaborării dintre Ministerul Educației și Formării Profesionale din Junta de Andalucía și Amazon Web Services (AWS).

Principalul obiectiv este de a sprijini următoarea generație de talente digitale din regiune și de a răspunde cererilor tot mai mari de TIC pe piața forței de muncă din Spania. Formarea în domeniul cloud computingului prin intermediul AWS Cloud este integrată în programa educațională a TIC în regiunea Andaluzia într-un mod complementar. Programul de formare a început în 2021 și se derulează până la sfârșitul lunii iulie 2023.

De ce este aceasta o bună practică?

Programul de formare este primul de acest tip din Spania. Acesta este disponibil în 105 de centre de formare profesională din Andaluzia, cu un total de 175 de cicluri de tehnologie a informației, oferind conținut de formare bazat pe tehnologii de tip cloud.

Se preconizează că programul va forma aproximativ 6,000 de studenți în Andaluzia în următorii 2 ani. De asemenea, se oferă sprijin cadrelor didactice, peste 700 de profesori fiind deja implicați în diverse activități. Formarea

sprijină nu numai îmbunătățirea setului de competențe și a competențelor digitale, ci facilitează, de asemenea, accesul la oportunități de angajare în domeniu (de la arhitectura cloud la analiza datelor, securitatea cibernetică, internetul obiectelor sau dezvoltarea de software) și la locurile de muncă „nativ”, cum ar fi dezvoltarea de operațiuni sau DevOps.

Distribuie
Informații Bune Practici
Când începe​

05/09/2021T22:00:00
Când se termină

31/07/2023T09:15:00
Zonă Georgrafică​

Spain
Categorie
Grup țintă

Cele mai noi Bune Practici