Bune Practici

Katapult.eu – Țările de Jos

Katapult este un program emblematic, creat de Platforma națională STIM din Țările de Jos (PTvT), organizația care pune în aplicare Pactul tehnologic național (anterior Strategia națională privind STIM din Țările de Jos). Katapult este o rețea națională care sprijină diverse parteneriate public-privat în sectoarele învățământului superior și formării profesionale.

Cu peste 450 de parteneriate între educație și întreprinderi – un număr în continuă creștere, obiectivul Katapult este de a îmbunătăți cooperarea dintre cele 2 sectoare și de a reduce decalajul dintre competențele pe care studenții le dezvoltă în universități și competențele de care are nevoie piața forței de muncă.

Scopuri și obiective

Rețeaua de centre a Katapult este răspândită în Țările de Jos și monitorizează participarea studenților la disciplinele TIC, precum și legăturile dintre lumea educației și cea a muncii. Această rețea de centre desfășoară cercetări cu privire la modul de conectare continuă a educației și inovării pentru a forma profesioniștii de mâine. Rețeaua promovează inovarea prin crearea unui spațiu pentru ca elevii, profesorii și profesioniștii din domeniul afacerilor și tehnologiei să interacționeze, să se conecteze și să colaboreze pentru a obține rezultate: fie că este vorba despre un produs digital nou, despre o idee inovatoare sau despre nașterea unui nou parteneriat. Katapult facilitează acest proces și inovează împreună cu participanții.

Seturile de instrumente ale Katapult.eu abordează o varietate de subiecte relevante pentru furnizorii de EFP și educație, pentru profesioniștii și proprietarii de întreprinderi, precum și pentru IMM-uri, cum ar fi:

De ce este aceasta o bună practică?

Katapult funcționează în principal ca o rețea de sprijin la nivel național pentru parteneriatele public-privat în domeniul educației și al EFP. Această rețea include practic toți furnizorii de EFP din Țările de Jos. Pentrua îmbunătăți cunoștințele din sectorul educației, programul Katapult implică vizite și lecții din partea profesioniștilor din domeniul afacerilor sau a studenților care desfășoară activități de cercetare pentru un IMM în timpul studiilor lor. Programul a obținut rezultate substanțiale, 124.000 de studenți fiind deja angajați, 12.000 de întreprinderi participante și 8.000 de profesori.

Modelul Katapult pentru parteneriatele public-privat obține punctaje ridicate atât înceea ce privește sustenabilitatea, cât și accesibilitatea: modelul său de afaceri se bazează pe contribuții din partea a aproximativ 10.000 de întreprinderi participante, care reprezintă peste o treime din bugetul său total. Parteneriatele sunt, de asemenea, finanțate prin intermediul „Fondului regional de investiții pentru EFP” (RIF) din Țările de Jos și sunt sprijinite în fiecare etapă (aplicare, implementare, extindere și durabilitate) de către rețeaua Katapult-.

Setul de instrumente Katapult.eu este disponibil în diferite limbi ale UE și poate fi utilizat complet gratuit. Instrumentele cu sursă deschisă sunt utilizate în prezent de o serie de parteneri globali, inclusiv de proiectul centrelor de excelență profesională finanțate de UE pentru tehnologia apei (Pove Water). Site-ul web include, de asemenea, o gamă largă de resurse, de la studii de impact independente și cartografieri în rețea până la documentare video (subtitrate în limba engleză) privind funcționarea parteneriatelor public-privat individuale în Țările de Jos într-o gamă largă de sectoare.

Distribuie
Informații Bune Practici
Când începe​

31/12/2012T23:00:00
Când se termină

31/12/2012T23:10:00
Zonă Georgrafică​

Netherlands
Categorie
Grup țintă

Cele mai noi Bune Practici