Bune Practici

Programul „Creșterea Croației cu Google”

Programul „Grow Croatia with Google” a fost pus în aplicare de Google Croatia împreună cu Ministerul Muncii și cu Serviciul croat pentru ocuparea forței de muncă, cu scopul de a ajuta cetățenii și întreprinderile croate să beneficieze pe deplin de transformarea digitală și de a se asigura că piața forței de muncă dispune de competențele necesare în acest sens. Inițiativa este prezentă în Croația din 2017, ca ajutor pentru IMM-urile și persoanele care doresc să dobândească competențe digitale, și s-a încheiat la sfârșitul anului 2021. În 2020, programul a fost, de asemenea, actualizat pentru a reflecta pandemia de COVID-19 din Europa și viteza crescută a digitalizării.

Context și obiective

Platforma online a programului este un instrument util atât pentru întreprinderi, cât și pentru cetățeni, având în vedere amploarea conținutului său de formare și o varietate de instrumente și resurse disponibile. De exemplu, întreprinderile și IMM-urile pot primi orientări online gratuite cu privire la aspecte strâns legate de dezvoltarea întreprinderilor – inclusiv sfaturi privind înființarea unei întreprinderi online, îmbunătățirea digitalizării în cadrul proceselor sau serviciilor pentru a obține rezultate sau consiliere cu privire la locul în care să găsească sprijin pentru finanțarea de noi produse și idei. Pe de altă parte, persoanele au acces la un registru de resurse care să le ajute să se dezvolte personal și profesional, cum ar fi sfaturi privind găsirea unui nou loc de muncă, prezentări generale ale tendințelor actuale de pe piața muncii, orientare pentru munca la distanță, diferite tipuri de roluri și competențe necesare pentru ei și multe altele.

De ce este aceasta o bună practică?

Inițiativa „Creșterea Croației cu Google” a obținut rezultate semnificative de la lansarea programului în 2017. În perioada 2017-2020, programul Grow Croatia cu Google a ajutat deja 37.000 de persoane din toată Croația să dobândească competențele digitale de care au nevoie pentru a fi actori încrezători în lumea muncii.

În perioada iulie-octombrie 2020, 390 de IMM-uri au primit sprijin financiar în calitate de beneficiari ai programului, oferindu-le astfel posibilitatea (și mijloacele) de a extinde în continuare dezvoltarea întreprinderilor. Potrivit Serviciului Croat pentru Ocuparea Forței de Muncă (HZZ), în aceeași perioadă, programul a fost finalizat și de alte 300 de persoane care desfășoară activități independente. Atelierele organizate de Google și HZZ au atras mulți tineri și IMM-uri și au primit feedback pozitiv atât în ceea ce privește relevanța, cât și implicarea.

Între 2020 și 2021, programul a ajutat alte 10.000 de IMM-uri cu instrumente digitale, orientări și formare, să accelereze transformarea digitală a întreprinderilor lor și să adopte noi cunoștințe și instrumente pentru a le facilita activitatea și pentru a le ajuta să se întoarcă și mai puternic după criză.

Distribuie
Informații Bune Practici
Când începe​

30/09/2017T22:00:00
Când se termină

30/01/2021T23:00:00
Zonă Georgrafică​

Croatia
Categorie
Grup țintă

Cele mai noi Bune Practici