Bune Practici

Programul de formare profesională în domeniul marketingului digital în Grecia – TRADUCERE

În 2020 a fost lansat Programul de formare profesională în domeniul marketingului digital, o inițiativă de perfecționare a DYPA (fosta OAED), Coaliția națională elenă pentru competențe digitale și ocuparea forței de muncă și Google Hellas în contextul programului Google de responsabilitate socială a întreprinderilor intitulat „Grow with Google”. Inițiativa a vizat combaterea șomajului în rândul tinerilor prin cursuri de formare și ateliere pe teme legate de competențele digitale și de marketingul digital.

Programul a reușit să formeze peste 3,000 de tineri șomeri (până la 29 de ani) prin intermediul formatelor offline și online în domeniul marketingului digital și al competențelor digitale și profesionale. Alte subiecte de interes includ: crearea de site-uri web, SEO și SEM (optimizarea și gestionarea motoarelor de căutare), competențele pentru dezvoltarea întreprinderilor, platformele de comunicare socială, comercializarea conținutului, gestionarea crizelor și introducerea pe platformele de analiză a datelor (prin intermediul Google Analytics). Toți participanții, care au finalizat cu succes programul, au primit un certificat de promovare a unui examen online prin intermediul platformei Google.

Prima rundă a inițiativei a arătat că au fost depuse peste 5,000 de cereri în primele 6 de zile de la anunțare. Numărul total de cereri aprobate a depășit 6,000. Programul de formare a fost pus în aplicare în 2 cicluri, în iulie 2020 și, respectiv, în octombrie 2020.

Beneficiarii programului au primit:

  • 74 de ore complete de formare (40 ore de educație online asincronă și 35 de ore de educație online modernă).
  • Un certificat emis de Google Greece și DYPA (anterior OAED) pentru a certifica finalizarea cu succes a întregului program.
  • Posibilitatea de a participa la o experiență profesională subvenționată pentru o perioadă de 6 luni în întreprinderi private și în întreprinderi din Grecia.

Ca urmare a statutului de șomaj al participanților după încheierea programului, 75 % nu au fost înregistrați ca șomeri la 30/10/2022 (18 luni de la participare).

De ce este aceasta o bună practică?

Aprobând succesul programului inițial, în 2021 a fost lansată o a doua rundă, cu scopul de a implica 1,100 de participanți, care au avut ocazia de a dobândi experiență de lucru valoroasă și practică pe parcursul a 6 luni în întreprinderi private din întreaga țară. Astfel, proiectul a mobilizat, de asemenea, sectorul privat grec, conectând diferite industrii la o rezervă mare de talente de tineri. Experiența profesională a fost completată cu un grant, inclusiv o sumă de 550 EUR (net) și un program de 6 de ore de lucru pe zi, precum și o asigurare de sănătate și securitate în muncă.

„Programul privind experiența profesională pentru 1,100 de șomeri tineri cu vârsta de până la 29 de ani, în sectorul marketingului digital” a fost pus în aplicare în 2 cicluri, martie 2021 &octombrie 2021. Costul programului de experiență profesională este estimat la 16 500 000 EUR și va fi cofinanțat de Fondul social european și de statul elen.

În total, 556 de întreprinderi au primit 788 de stagiari, 30 % (167 de întreprinderi) formând peste 1 de persoane. Trebuie remarcat faptul că, din cei 788 de stagiari, 729 au participat, de asemenea, la programul de formare profesională (runda 1). Ca urmare a statutului de șomaj al participanților, 65 % nu au fost înregistrați ca șomeri la 30/10/2022 (între 6 și 12 luni de la finalizarea programului).

Distribuie
Informații Bune Practici
Când începe​

24/11/2023T00:00:00
Când se termină

22/11/2024T00:00:00
Zonă Georgrafică​

România
Categorie
Grup țintă

Cele mai noi Bune Practici