Bune Practici

Proiectul „A deveni un pahar” &MakerHUB Technobel – Belgia

Technobel este un centru de competență belgian, situat în regiunea Valonia, specializat în profesii, roluri și formare în domeniul IT și oferă sprijin angajaților din întreprinderi, universități și persoane aflate în căutarea unui loc de muncă pentru a beneficia de formare practică în domeniul tehnologiilor digitale, care este tehnică și se bazează pe o abordare metodologică inovatoare. Proiectul „Become a Maker” al Technobel se înscrie în contextul unui peisaj de formare în continuă schimbare, iar acest lucru este valabil în mare măsură în ceea ce privește competențele digitale și TIC.

Context și obiective

Dacă lumea în care lucrăm este schimbată în mod constant de tehnologiile digitale, atunci necesitatea de a actualiza frecvent materialele de formare, astfel încât acestea rămân relevante, reprezintă o prioritate. Lumea formării se schimbă, de asemenea, și se confruntă cu perturbări. În cadrul proiectului „Become a Maker”, MakerHUB este un spațiu pentru experimentarea liberă a echipamentelor digitale de vârf (calculatoare și echipamente de telecomunicații, imprimante 3D, dispozitive de tăiere/gravere digitale – CNC, de tip vinil sau laser, tablete grafice, carduri electronice programabile sau toate echipamentele necesare pentru crearea de prototipuri) și pentru a primi îndrumări din partea experților cu privire la diferite subiecte.

MakerHUB integrează, de asemenea, conținutul de formare al Technobel pentru anumite profesii digitale, cum ar fi ateliere practice în cataloagele Eliot și de securitate cibernetică sau cursuri de formare teoretică și de punere în aplicare practică. O altă parte a MakeHUB – MakerHub Edu este destinată școlilor și profesorilor, care trebuie să fie perfecționați pentru a integra tehnologiile digitale și inovarea în procesele de predare și învățare.

De ce este aceasta o bună practică?

MakerHUB din Belgia și proiectul „Become a Maker” prezintă persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă și angajații care doresc să dobândească noi competențe și să își schimbe ocupațiile, cu un catalog cu cursuri profesionale recunoscute pe teme specifice, cum ar fi IA, securitatea cibernetică, limbajele software și altele. MakerHUB oferă un mediu care promovează colaborarea și construirea de rețele între toți participanții, ajutând ideile inovatoare să se contureze.

Întregul conținut de formare se bazează pe cadrul pedagogic al Technobel, care urmărește să recunoască actualizarea continuă a tehnologiilor digitale și reflectă în același timp caracterul accelerat al schimbării. Împreună cu un sprijin individual sporit, MakerHUB permite persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă să identifice cu precizie nevoile lor de formare pentru a-și atinge obiectivele profesionale.

Modelul pedagogic „Become a Maker” este rezultatul unor cercetări ample realizate timp de aproape 10 de ani. Modelul a adus îmbunătățiri clare, rezultatul unei călătorii educaționale de aproape 10 de ani, a permis Centrului Technobel să realizeze: __DUMMY__

  • O creștere cu 35 % a ratei de integrare după formare;
  • O scădere cu 75 % a absenteismului,
  • O scădere cu 60 % a ratei abandonului școlar,
  • O creștere cu 39 % a numărului de întreprinderi implicate în cursuri de formare. __DUMMY__
Distribuie
Informații Bune Practici
Când începe​

31/08/2013T22:00:00
Când se termină

31/08/2013T22:05:00
Zonă Georgrafică​

Belgium
Categorie
Grup țintă

Cele mai noi Bune Practici