Bune Practici

Quizul privind securitatea cibernetică din Austria

Quizul C yber Security este un instrument de învățare gratuit care le permite oamenilor să învețe în mod jucător și interactiv cum să se protejeze împotriva fraudei sau atacurilor pe internet. Quiz-ul este disponibil ca aplicație desktop și ca aplicație mobilă pentru Android și iOS și poate fi jucat oriunde în orice moment.

Printre subiectele chestionarului se numără amenințări tehnice, cum ar fi diferite forme de programe malware și ransomware, precum și actualizări și soluții de rezervă recomandate (inclusiv pentru dispozitivele mobile). Protecția împotriva fraudei (phishing, capcane de abonament, magazine online false, fraude ale directorilor generali etc.) este, de asemenea, discutată și sunt prezentate diverse soluții pentru protecția datelor, inclusiv aspecte practice, cum ar fi stabilirea unor parole bune, modul de modelare a reputației pe internet și modul în care se pot face setări de confidențialitate adecvate. Hărțuirea cibernetică și discursul de incitare la ură pe internet fac, de asemenea, obiectul unui modul special de quiz. În plus, sunt prezentate informații de bază privind drepturile de autor și bunurile comune creative.
Modulele
speciale de quiz sunt dedicate unor situații specifice, cum ar fi telemunca de la domiciliu (acest subiect acoperă condițiile-cadru, stocarea și criptarea datelor, precum și conexiunea WLAN securizată și forme adecvate de comunicare internă), siguranța internetului pentru copii (inclusiv formele tehnice de protecție a copilului, jocurile pe calculator și problema dependenței online), precum și cumpărăturile online (inclusiv metodele de plată, cumpărarea de medicamente online și identificarea reclamelor).

Quizul se adresează cetățenilor interesați de tema „securitatea pe internet” și oricărei persoane interesate de îmbunătățirea competențelor lor digitale.

Pe lângă conținutul educațional, utilizatorii au posibilitatea de a practica ceea ce au învățat și de a concura într-un quiz duel cu alți utilizatori. Întrebările din quiz se bazează pe Cadrul competențelor digitale pentru Austria – DigComp 2.2 AT.

Conținutul „Smartphone”, „Menținerea siguranței copiilor în mediul online”, „cumpărături online”, „Drept de autor” și „casă” a fost adăugat recent cu sprijinul financiar al Camerei de Muncă din Austria Inferioară.

Până în martie 2022, aplicația avea deja peste 6.000 de utilizatori înregistrați. În vederea unei utilizări mai durabile, aplicația a fost transmisă pentru eticheta de calitate „Lernapp”. Diverse activități de difuzare prin intermediul presei, al radioului și al televiziunii au fost puse în aplicare în februarie 2022 cu ocazia Zilei pentru un internet mai sigur.

Tipuri de utilizare a quiz-ului

Într-o primă etapă, conținutul educațional al quizului de securitate cibernetică este dezvoltat în bibliotecă. Cunoștințele sunt transmise utilizând o introducere și scenarii concrete.

Ulterior, cunoștințele dobândite pot fi valorificate răspunzând la întrebări din cadrul chestionarului. În acest scop, sunt adresate zece întrebări, care sunt selectate aleatoriu dintr-o gamă variată de întrebări. Întrebările la care s-a răspuns incorect sunt adresate din nou în mod repetat, până când li s-a răspuns corect de trei ori.

După ce au lucrat prin intermediul conținutului didactic și au răspuns la întrebările practice, cunoștințele nou-găsite sunt antrenate în mod joacă. Acesta poate fi jucat sub forma unui quiz duel împotriva altor utilizatori.

Licență

Conținutul quiz-ului de securitate cibernetică este pus la dispoziția publicului sub licența „CC BY-NC 3.0 AT”. Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul web al ovos media GmbH.

Premii

Quiz-ul privind securitatea cibernetică a primit premiul eAward în cadrul categoriei „Educație și dezvoltarea resurselor umane” în octombrie 2021.

În plus, fit4Internet a primit prestigiosul Premiu pentru gestionarea resurselor umane 2020 în Germania pentru măsurile integrate de formare în materie de competențe „SecCHECK capacitează femeile angajate”, care include, de asemenea, quiz-ul privind securitatea cibernetică.

© eAward2021

Distribuie
Informații Bune Practici
Când începe​

31/12/2019T23:00:00
Când se termină

31/12/2021T23:00:00
Zonă Georgrafică​

Austria
Categorie
Grup țintă

Cele mai noi Bune Practici