Bune Practici

SeedBlink – O nouă platformă pentru finanțări în beneficiul startupurilor ITC

Misiunea Seedblink este de a simplifica și de a crește acționariatul în Europa, facilitând accesul, gestionarea și tranzacționarea acțiunilor pentru companiile din tehnologie și susținătorii acestora. Oferim software, servicii financiare și network în fiecare etapă de creștere.

Pentru antreprenorii din domeniul ITC care sunt în căutare de finanțare între 50.000 și 300.000 de euro, o opțiune este platforma SeedBlink. Aceasta a investit de la lansare, în 2020, nu doar în România, ci și în 15 alte țări. SeedBlink este o companie românească, prima platformă de crowdfunding tech din CEE.

Această platformă nu furnizează doar finanțare, ci și know-how-ul aferent, anume informații despre infrastructura necesară despre comunitatea de susținători și despre conturarea unei viziuni eficiente pentru fiecare startup.

Cele zece porunci SeedBlink sunt:

Să aleagă co-investitorii cu înțelepciune
Să fie sinceri și atenți atunci când fac evaluarea startup-ului
Să găsească un echilibru între evaluarea startup-ului și așteptările pe care le au când vor să atragă o investiție
Să participe la discuții transparente despre strategiile de exit
Să organizeze întâlniri sau sesiuni Q&A în care potențialii investitori pot interacționa direct cu membrii startup-ului
Să elaboreze un memorandum de investiții solid
Să pregătească un pitch precis, clar
Să fie receptivi: să accepte feedback
Să recunoască riscurile și provocările
Să fie direcți în privința a ceea ce vor în continuare

Seedblink oferă o soluție completă de equity ownership. Programul se adresează investitorilor deja afirmați, dar și startupurilor. Serviciile oferite sunt Finanțarea, Piața Secundară și Equity Management.

Prin Finanțare se contribuie la construirea unui portofoliu cu oportunități selectate de investiție prin tehnologie. Un network de investitori și infrastructură de sindicate stă la dispoziția antreprenorilor pentru a simplifica procesul de finanțare.

Piața finanțară se referă la posibilitatea de a tranzacționa lichiditate timpurie într-un mediu complet digital. Acest lucru are drept urmare o vizibilitate și o susținere crescută din partea investitorilor.

Equity Management se referă la managementul de portofoliu și la transparența acționariatului. Prin aceasta gestionarea de capital și ESOP este simplificată.

Seedblink oferă posibilitatea de a investi alături de cei mai mari actori din ecosistem. Platfoma de tehnologie susține equity ownership. Lichiditatea este încorporată prin intermediul unei piețe secundare unice, iar infrastructura europeană unică reprezintă un avantaj pentru Trust și SPV-uri.

Seedblink are o sumă mobilizată de 302,4 milioane euro, este reprezentată în 95 de țări și se bucură de atenția a peste 96.000 investitori. Valoarea totală a companiilor din portofoliu trece de 815 milioane euro, iar co-investițiile se poziționează între 100.000 euro și 5 milioane euro.

Lansat la începutul anului 2020 de către patru lideri cu experiență în tehnologie, finanțe și antreprenoriat, SeedBlink reprezintă astăzi soluția all-in-one pentru gestionarea de capital și finanțare în Europa. Cu o amprentă regională puternică, permitem network-ului european de investitori și lideri de afaceri să își gestioneze capitalul dintr-un singur loc.

De când a fost fondată, în 2020 Seedblink a fost prima platformă de crowdfunding din ECE. Prima investiție de serie A a apărut anul următor și tot atunci a început și tranzacționarea la nivel internațional și dezvolaterea unor instrumente de portofoliu pentru gestionarea îmbunătățită și transparentă a activelor. În 2022 Seedblink a fost licențiat în baza ECSPR în vederea facilitării investițiilor pan-europene. Anul acesta, prima platformă de management pentru companii europene și stakeholderii lor, Nimity, a fost lansată.

Distribuie
Informații Bune Practici
Când începe​

02/09/2020T00:00:00
Când se termină

02/09/2024T00:00:00
Zonă Georgrafică​

România
Categorie
Grup țintă

Cele mai noi Bune Practici