Bune Practici

Skolasajf – Malta

Asociația Skolasajf le oferă copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 16 ani posibilitatea de a participa la o serie de activități și călătorii culturale, artistice și fizice în lunile de vară.

Acest lucru solicită tuturor să își unească forțele pentru a construi o societate sănătoasă. De asemenea, este o ocazie de a-i inspira pe copii să devină cetățeni grijulii față de comunitatea și mediul în care trăiesc.

Detalii privind acest program

Programul Skolasajf este furnizat de școli primare de stat și de cinci centre de resurse din insulele Malta și Gozo. Programul durează opt săptămâni, de luni până vineri, și a devenit o practică anuală. Pe baza unui program de activități informale, Skolasajf se va adresa copiilor care frecventează școli de stat, independente și religioase.

Anul acesta, Fundația eSkills Malta a colaborat cu companii IT din Malta și Fundația pentru servicii educaționale (FES) pentru a oferi sesiuni distractive privind robotica în 30 centre SkolaSajf.

Fundația înțelege că robotica este un subiect care, în cele din urmă, oferă oportunități de prezentare a copiilor pe teme complexe, cum ar fi programarea și ingineria; dar într-un mod distractiv și interactiv.  Robotica funcționează ca o introducere indirectă a programării, dar și o competență care poate fi dezvoltată pentru cariera profesională ulterioară a copiilor. Robotica îi ajută pe copii să își dezvolte competențele de soluționare a problemelor, stimulează curiozitatea și creativitatea și îi pregătește pentru un viitor tehnologic.

De ce este o bună practică?

Această abordare face ca SkolaSajf să fie un succes. Skolasajf oferă 5 zile pe săptămână în 57 centre din Malta și Gozo, unde 36 dintre acestea oferă ore de lucru mai lungi dimineața și după-amiaza, folositoare mai ales pentru părinții care lucrează.

Serviciul este furnizat, de asemenea, în cinci centre de resurse la care participă studenți cu handicap. Această inițiativă reprezintă un pas înainte către a permite părinților să își gestioneze mai bine responsabilitățile profesionale.

Sunt implicați 2232 de membri ai personalului care îndeplinesc rolul de coordonatori regionali, coordonatori de centre, jucători și personal de sprijin pentru copii și sportivi. Personalul Grupului Skolasajf asistă la coordonarea centrelor și la punerea în aplicare a programului Skolasajf. Programul este completat, de asemenea, de cooperarea mai multor parteneri, care aduc o contribuție valoroasă la îmbunătățirea oportunităților de învățare oferite studenților.

 

Distribuie
Informații Bune Practici
Când începe​

30/06/2022T20:00:00
Când se termină

30/06/2022T20:05:00
Zonă Georgrafică​

Malta

Cele mai noi Bune Practici