Bune Practici

Centrul digital al Sloveniei

Proiectul „Centrul digital al Sloveniei”, care a avut loc în timpul președinției slovene a Consiliului Uniunii Europene în 2021, reprezintă un exemplu excelent de bune practici în promovarea transformării digitale, a inovării și a integrării între diferite sectoare. Proiectul a fost extrem de bine structurat și s-a axat pe promovarea și dezvoltarea tehnologiilor digitale și a aplicațiilor acestora în diferite industrii.

Proiectul a fost conceput în mod cuprinzător și substanțial și a fost împărțit în 6 teme: 

  • orașe și comunități inteligente;
  • societate și economie durabile;
  • inteligența artificială,
  • 5G, securitatea cibernetică și industria
  • 4.0 și robotică

Centrul digital al Sloveniei a inclus cooperarea dintre diferite sectoare, inclusiv întreprinderi, știință, tehnologie și administrație publică. Organizarea a peste 140 de evenimente de transformare digitală a permis unei game largi de persoane, de la experți la publicul larg, să afle despre tendințele, soluțiile și practicile actuale în domeniul digitalizării. Acest lucru a contribuit la creșterea gradului de conștientizare și de înțelegere a importanței transformării digitale. Proiectul a permis întreprinderilor active în domeniul tehnologiilor digitale să participe activ și le-a reunit cu potențiali clienți, parteneri și investitori.

Întrucât proiectul a avut loc în timpul președinției slovene a Consiliului Uniunii Europene, Slovenia a primit vizibilitate și vizibilitate la nivel internațional. Cu toate acestea, participarea la Expoziția Mondială de la Dubai 2021 a permis evidențierea inovațiilor și realizărilor Sloveniei în rândul unui public internațional mai larg.

Luat împreună, „Centrul digital al Sloveniei” este un exemplu excelent de bune practici, reunind o serie de elemente-cheie ale unui proiect de succes: proiectarea integrată, interdisciplinaritatea, inovarea, vizibilitatea internațională și punerea în aplicare durabilă. Proiectul a stimulat creșterea și dezvoltarea economiei digitale, a sensibilizat cu privire la importanța transformării digitale și a contribuit la consolidarea poziției Sloveniei în mediul tehnologic mondial.

Distribuie
Informații Bune Practici
Când începe​

01/07/2021T00:00:00
Când se termină

21/08/2021T00:00:00
Zonă Georgrafică​

Slovenia

Cele mai noi Bune Practici