Evenimente

Connect University – Starea deceniului digital 2023

Perioada:
-

Participați la următoarea sesiune a Universității CONNECT privind stadiul evoluției deceniului digital 2023, care va avea loc la 14 noiembrie, între orele 10 și 12!

Raport privind stadiul evoluției deceniului digital

Publicat în septembrie 2023, Raportul privind stadiul evoluției deceniului digital evaluează progresele înregistrate de UE în direcția transformării digitale, astfel cum se prevede în programul de politică pentru 2030 privind deceniul digital. Raportul subliniază necesitatea de a spori investițiile în tehnologiile, competențele și infrastructurile digitale prin politici și, de asemenea, oferă statelor membre recomandări concrete înainte de adoptarea foilor lor de parcurs strategice naționale și pentru ajustările lor viitoare.

Obiectivul sesiunii

În urma publicării sale, Comisia Europeană (DG CONNECT) organizează un atelier deschis de două ore, cu scopul de a informa publicul cu privire la existența raportului, de a discuta constatările raportului și de a colecta feedback din partea experților cu privire la modul în care acțiunile concrete prevăzute în raport pot fi puse în aplicare în viitor.

Pe măsură ce statele membre lucrează la elaborarea foilor lor de parcurs naționale strategice pentru a atinge obiectivele deceniului digital, prezentul raport va reprezenta o contribuție valoroasă la conturarea unor acțiuni, politici și măsuri specifice.

Ordinea de zi a sesiunii

Sesiunea va fi împărțită în trei părți.

COMPONENTA I: Prezentarea situației deceniului digital 2023

 • 10:00-10:10: Introducere susținută de dna Kamila Kloc (director pentru deceniul digital și conectivitatea, DG CONNECT, Comisia Europeană)
 • 10:10-10:20: Discurs programatic al dlui Matías González Martín (secretar general pentru telecomunicații, Ministerul Economiei și Transformării Digitale din Spania)

PARTEA A II-A:

 • 10:20-10:35: Care sunt principalele concluzii ale Raportului privind stadiul evoluției deceniului digital? elaborat de dl Eric Peters (șef de unitate interimar, Unitatea de coordonare a deceniului digital, DG CONNECT, Comisia Europeană)
 • 10:35-10:40: Scurtă pauză

PARTEA A III-A:

 • 10:40-11:45: Masă rotundă – moderată de dna Lavinia Bianchi (responsabilă cu comunicarea, Unitatea Investiții în rețele de mare capacitate, DG CONNECT, Comisia Europeană). Participanți:
  • Dna Solveigh Hieronimus (partener principal, McKinsey)
  • Dna Sophie Woodville (responsabilă cu politica digitală, zona metropolitană Bordeaux)
  • Dl Brendan Rowan (coordonator al conducerii proiectului DEP)
  • Dl Izabel Jelenic (CTO, Infobip)
  • Alessandro Gropelli (director general adjunct, ETNO)

Concluzie

 • 11:45-12:00: Dl Eric Peters (șef interimar de unitate, Unitatea de coordonare a deceniului digital, DG CONNECT, Comisia Europeană)
Distribuie
Informații Eveniment
Când începe​

14/11/2023T09:00:00
Când se termină

14/11/2023T11:00:00
Desfășurare

Mixt
Categorie
Grup țintă

Cele mai noi evenimente

22/02/2024T16:00:00

Arta inteligenței artificiale