Evenimente

Forumul NGI 2023: Deblocarea puterii computerelor digitale

Perioada:
-

Misiunea internetului de nouă generație (NGI) este de a reimagina și de a reproiecta internetul. Este o inițiativă a Comisiei Europene menită să sprijine eforturile europene de cercetare și inovare menite să creeze un internet al încrederii, oferind utilizatorilor finali mai multe posibilități de alegere și control asupra datelor și identității lor digitale. Un internet centrat pe factorul uman, care să fie mai sigur, deschis, să răspundă provocărilor de mediu și să adere la drepturile și principiile digitale europene.

Forumul NGI 2023 face parte din inițiativa NGI și își propune să exploreze principalele elemente constitutive ale internetului de mâine centrat pe factorul uman. Forumul NGI din acest an pune accentul pe conceptul de bunuri comune digitale. Bunurile comune digitale sunt deosebit de importante pentru Europa, deoarece promovează accesul egal la informații, alimentează inovarea și consolidează suveranitatea digitală.

Prin discuții care constituie o sursă de inspirație, discuții în plen și ateliere, Forumul NGI 2023 va explora o gamă variată de subiecte, cum ar fi:

  • potențialul bunurilor comune digitale de a sprijini tranziția către viitorul internet;
  • viitorul identității digitale;
  • provocările și oportunitățile care decurg din căutarea pe internet deschisă și din modelele lingvistice de mari dimensiuni;
  • modalitățile de asigurare a securității lanțului de aprovizionare cu sursă deschisă;
  • cele mai bune practici și provocările legate de extinderea platformelor de comunicare socială descentralizate;
  • potențialul internetului cuantic.

Acest eveniment gratuit este deschis publicului larg. Vizitați site-ul web al Forumului NGI pentru a afla mai multe despre eveniment, despre eveniment și despre alte informații practice.

Faceți clic aici pentru a vă înregistra și a participa la eveniment în persoană sau online.

Distribuie
Informații Eveniment
Când începe​

15/11/2023T12:00:00
Când se termină

16/11/2023T15:20:00
Desfășurare

Mixt
Oraș

Bruxelles
Categorie
Grup țintă

Cele mai noi evenimente

22/02/2024T16:00:00

Arta inteligenței artificiale