Evenimente

Invitație la conferința „Viitorul lucrărilor în 2023”

Perioada:
-

24 mai, la ora O conferință pe tema „Viitorul muncii 2023”, organizată de Agenția de stat pentru ocuparea forței de muncă, Ministerul Economiei și societatea de consultanță ERDA, va avea loc în persoană la ora 13.00.

Conferința „Viitorul muncii 2023” va reuni manageri și antreprenori, factori de decizie strategică în materie de resurse umane și cercetători pentru a discuta principalele tendințe în materie de ocupare a forței de muncă și pentru a găsi răspunsuri la problemele majore care vor avea un impact asupra ocupării forței de muncă în viitorul apropiat.

La conferință vor participa reprezentanți ai Cabinetului de Miniștri al Republicii Letonia – ministrul bunăstării Evika Siliņa, ministrul economiei Ilze Indriksone, ministrul educației și științei, Anda Čakša, și ministrul finanțelor, Arvil Ašeraden. Dna Elselot Hasselaar, șefa Unității pentru locuri de muncă și generarea de salarii a Forumului Economic Mondial, Elselot Hasselaar, economistul-șef Oleg Krasnopjorovs, economistul-șef Oleg Krasnopjorovs, și Arnis Sauka, economistul-șef Oleg Krasnopjorovs, Universitatea din Riga Economics și șeful Centrului pentru afaceri durabile, vor împărtăși, de asemenea, cele mai recente studii și prezentări de date în domeniul ocupării forței de muncă. Prezentările vor fi completate de o serie de discuții la care vor participa factorii letoni de politică în domeniul ocupării forței de muncă și reprezentanții mediului de afaceri. Lista completă a participanților poate fi consultată pe site-ul conferinței.

Zane Culksten, fondatoare și șefă a consultanței ERDA, va simula conferința. Conferința are loc în cadrul Anului european al competențelor, lansat de Comisia Europeană la 9 mai 2023.

„Trebuie să punem un accent mai mare pe investițiile în educația și competențele profesionale. Trebuie să îmbunătățim cooperarea cu întreprinderile, deoarece acestea știu cel mai bine ce au nevoie. Și trebuie să ne asigurăm că aceste nevoi sunt în concordanță cu așteptările oamenilor. Și trebuie să atragem competențele de care are nevoie Europa pentru a ajuta întreprinderile și a consolida creșterea economică”, afirmă președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Conferința „Viitorul muncii 2023” va avea loc în persoană pentru prima dată la Fantadrom (Gustava Zemgala gatve 74a).

În ultimii ani, conferința a primit un răspuns imens, atât în Letonia, cât și la nivel internațional, atrăgând peste 60 de mii de vizitatori online.

Participarea la conferință este gratuită, înscriindu-se aici în prealabil.

#FutureOfJobs

Distribuie
Informații Eveniment
Când începe​

24/05/2023T11:00:00
Când se termină

24/05/2023T15:00:00
Desfășurare

Mixt
Categorie
Grup țintă

Cele mai noi evenimente

22/02/2024T16:00:00

Arta inteligenței artificiale