Evenimente

Săptămâna UE a programării 2023

Perioada:
-

Ediția din 2023 a Săptămânii UE a programării va avea loc în perioada 7-22 octombrie. Organizată cu sprijinul Comisiei Europene, Săptămâna UE a programării este o inițiativă condusă de voluntari care vizează promovarea alfabetizării digitale și a colaborării și care ajută copiii, tinerii și adulții să își aducă ideile în viață prin programare și programare. Pe parcursul a două săptămâni, mii de activități vor fi organizate în întreaga Europă și în afara acesteia de către școli, profesori, biblioteci, cluburi de coduri, întreprinderi și autorități publice. 

Săptămâna UE a programării: de ce codificarea? 
Într-o lume aflată în schimbare rapidă, este esențial ca tinerii să aibă competențele necesare pentru a prospera în această societate digitală. Lansată în urmă cu 10 de ani în 2013 de către tinerii consilieri pentru Agenda digitală Europa, Săptămâna UE a programării subliniază importanța învățării în cod ca modalitate de dezvoltare a gândirii computaționale, precum și a capacității de soluționare a problemelor, de colaborare și de analiză. Ca atare, Săptămâna UE a programării încurajează școlile și profesorii să se implice pentru a-i ajuta pe elevii din întreaga lume să își dezvolte competențele de alfabetizare digitală. În 2021, 4 milioane de participanți din 80 de țări au organizat și au participat la 78,000 de activități.

Implică-te! 
Oricine și toată lumea este invitată să participe la Săptămâna UE a programării. Iată câteva dintre modalitățile prin care vă puteți implica în Săptămâna UE a programării:  

Consultați harta activităților Săptămânii programării pentru a vă alătura unei activități organizate în cadrul comunității dumneavoastră. 
Alegeți un subiect și publicul-țintă, organizați-vă propria activitate și adăugați-l pe harta Săptămânii UE a programării  
Deveniți ambasador al Săptămânii UE a programării în țara dumneavoastră 
Școlile și profesorii pot participa la Săptămâna programării 4 „Toate provocările” prin conectarea activităților dincolo de comunități sau frontiere și, împreună, pot obține certificatul de excelență al Săptămânii programării.
Resurse, seturi de instrumente și cursuri de formare
În misiunea lor de a face programarea învățării accesibile tuturor, Săptămâna programării a pus la dispoziție gratuit toate activitățile, resursele, cursurile de formare și cursurile online. Toate resursele pot fi filtrate în funcție de tip, nivel de competență, limbaj de programare și categorie. Tutorialele și materialele de formare au fost puse la dispoziție în 29 de limbi. 

Nu știți cum să începeți? Săptămâna UE a programării oferă seturi de instrumente (setul de instrumente de comunicare, setul de instrumente pentru profesori, broșura oficială a Săptămânii UE a programării) pentru organizatori și profesori, precum și un ghid privind organizarea propriei dumneavoastră activități.

© Săptămâna UE a programării

Distribuie
Informații Eveniment
Când începe​

16/11/2023T00:00:00
Când se termină

22/11/2024T00:00:00
Desfășurare

Mixt
Categorie
Grup țintă

Cele mai noi evenimente

22/02/2024T16:00:00

Arta inteligenței artificiale