Evenimente

Universitatea Connect: Cum se integrează competențele în materie de securitate cibernetică în strategiile UE în materie de resurse umane

Perioada:
-

UE se confruntă cu un deficit semnificativ de personal calificat în materie de securitate cibernetică, estimat la 800.000, ceea ce expune UE, statele sale membre, întreprinderile și cetățenii riscului de incidente de securitate cibernetică. Lipsa de voință a angajatorilor de a investi în capitalul uman, preferând să angajeze lucrători deja formați și experimentați, conduce la izolarea pieței muncii. Această penurie afectează multe tipuri de întreprinderi, inclusiv IMM-uri și agenții guvernamentale.

În acest context, Comisia Europeană a adoptat Comunicarea privindAcademia de competențe în materie de securitate cibernetică în aprilie 2023, o inițiativă de politică menită să reunească inițiativele existente în materie de competențe cibernetice și să îmbunătățească coordonarea acestora, cu scopul de a elimina deficitul de talente în materie de securitate cibernetică și de a stimula competitivitatea, creșterea și reziliența UE.

Participați luni, 09 octombrie, la evenimentul „Cum merg competențele în materie de securitate cibernetică în strategiile UE privind resursele umane”, pentru a afla cum va defini și va evalua competențele importante, va urmări evoluția deficitului de competențe și va oferi informații cu privire la cerințele emergente ale ecosistemului online. Evenimentul este organizat de Universitatea CONNECT, inițiativa DG Connect a UE, care urmărește să informeze personalul UE și publicul larg cu privire la cele mai recente tendințe și provocări digitale care sunt strâns legate de politicile relevante ale UE.

Aflați mai multe despre eveniment și înscrieți-vă acum.

© Universitatea CONNECT

Distribuie
Informații Eveniment
Când începe​

09/10/2023T12:00:00
Când se termină

09/10/2023T14:00:00
Desfășurare

Mixt
Categorie
Grup țintă

Cele mai noi evenimente

22/02/2024T16:00:00

Arta inteligenței artificiale