Evenimente

Webinarul „Școala incluzivă: Rolul învățării prin experiență”

Perioada:
-

COMUNICAT DE PRESĂ

Formare webinară privind:

„Școală favorabilă incluziunii: Rolul învățării prin experiență”

Sâmbătă, 27/05/23

VREMEA: 9.30-14. 00

Institutul pentru studii și cercetare în domeniul educației generale și speciale (IMEGEE), în urma activității sale privind educația incluzivă a studenților cu nevoi educaționale speciale și cu handicap și ca parte a acțiunilor științifice pentru formarea și responsabilizarea profesională a colegilor din domeniul educației, coorganizează un webinar privind:

„Școală favorabilă incluziunii: Rolul învățării prin experiență”

raportorii au fost dna Irini Katsama, profesor asistent de asistență socială în educație, Olga Katsiani, responsabilul social al NSRF, Lemonia Chydiroglou, consilier social, doctor candidat la Departamentul de asistență socială al Universității Democritus din Tracia și Evgenia Tragaki, psiholog școlar Med, MSc.

Seminarul de 4 de ore va avea loc online, prin intermediul platformei ZOOM, sâmbătă, 27 mai 2023, ora: 9:30-14:00.

Scopul și obiectivele seminarului sunt:

Axarea, prin învățare experimentală, pe comunicarea eficace și pe inteligența emoțională ca factori importanți în educația favorabilă incluziunii. Importanța interdisciplinarității va fi, de asemenea, subliniată în includerea, pe baza materialelor educaționale pregătite de IMEGEE, a programului european I_AM Inclusive Education using Animation and Multimedia.

Cursul de formare de 4 de ore se va desfășura în întregime de la distanță pentru toți membrii și profesorii PEP. Acesta va include contribuții teoretice scurte privind cooperarea interdisciplinară, diversitatea, precum și practicile de incluziune, bazate pe învățarea experimentală. În același timp, participanții din grupuri mici vor putea interacționa.

Programul

Sâmbătă, 27/5/2023

9.30 observații de bun venit:

Șeful Direcției Educație Specială și Educație din cadrul Ministerului Dezvoltării Rurale și Alimentației – Busdounis, Ioannis

Președintele IMEGEE – Tsiakopinis Lamriana

Președintele PSOEPEA – Vouliotis Christos

PARTEA A

„Cooperarea interdisciplinară ca o condiție esențială pentru o școală favorabilă incluziunii” Tragaki Evgenia

Coordonarea: Moumetis Georgia, Hatzedsou Despina

PARTEA B

Parte teoretică: „Prevenirea discriminării la școală” Katsama Irini

Laborator experimental (Katsiani Olga – Chydiroglou Lemonia)

Prezentarea unor povești alternative într-o școală pentru toți.

Să înțelegem și să ne trăim viețile prin povești.

Riscul unei istorii lipsite de ambiguitate în mediul școlar.

Vizibilitatea poveștilor alternative.

Schimbarea percepției – Schimbarea practicilor.

Coordonarea: Katsama Irini, Hatzedsou Despina

Declarația de participare: https://forms.gle/tysUA9oo1B44U6vEA

Participarea la seminar este FREE și va fi respectată o ordine a priorităților.

Pot participa până la 60 de participanți.

Scurte CV-uri ale raportorilor

Din 2018, Irini Katsama este profesor asistent de asistență socială în educație la Departamentul de muncă socială din cadrul Universității Democritus din Tracia. A studiat munca socială la Facultatea corespunzătoare din Atena TEI, a obținut o diplomă de master în criminalistică la Facultatea de Sociologie din cadrul London School of Economics and Political Science, Universitatea din Londra în 1996 și a obținut un doctorat la Departamentul de management social al Universității Democritus din Tracia în 2013. A lucrat timp de douăzeci de ani (1997-2018) ca asistent social în domeniul prevenirii și tratării dependenței și a abuzurilor asupra copiilor în cadrul KETHEA și al regiunii Attica. Din 2002 are experiență didactică în calitate de asociat științific al Departamentului de administrație socială și asistență socială din cadrul departamentului Dimitrios Pan/Mum of Thrace (Π.Δ.1980/407) și a fost asociat științific la Departamentul de asistență socială al Universității Tehnice din Atena (Π.Δ.1980/407), lector la Universitatea din Nicosia, Facultatea de Științe Sociale și Științe Umaniste, program de asistență socială. Interesele sale în materie de cercetare se axează pe subiecte precum asistența socială școlară, hărțuirea în rândul elevilor din școala primară, consilierea părinților și a profesorilor, multiculturalismul, prevenirea dependenței, promovarea sănătății mintale a copiilor și adolescenților. „A publicat texte în cărți, volume colective și articole în reviste științifice cu judecători.

E-mail: ikatsama@sw.duth.gr

Olga Katsianis este un asistent social cu studii postuniversitare în domeniul „Educația și formarea socioculturale pentru angajați”, realizat de Facultatea de Științe în Învățământ preșcolar din cadrul școlii primare și de doctorat în asistență socială, din cadrul Departamentului de Asistență Socială al DPP. A lucrat în ultimii douăzeci de ani în administrația locală, în special în programul de ajutor la casă, unde a dezvoltat o varietate de acțiuni menite să motiveze și să responsabilizeze persoanele în vârstă. În perioada 2003-2019, a participat la Programul de educație pentru copiii de minoritate al Universității Naționale și Kapodistriene din Atena, în calitate de coordonator al acțiunii pe teren a Mobile KESPEM. Ea predă prin intermediul CNSR al Departamentului de Asistență Socială al Direcției Regionale a Muncii. Interesele sale științifice se concentrează asupra asistenței sociale cu grupuri multiculturale, asupra animării și capacitării grupurilor sociale vulnerabile, precum și asupra includerii populațiilor minoritare în educație. A publicat texte în cărți și volume colective.

E-mail: olgakatsiani@gmail.com

Lemonia Chydiroglou este un asistent social școlar, absolvent al Departamentului de administrație socială pentru asistență socială din cadrul Universității Demokritten din Tracia (DPP), candidat la asistență socială la Universitatea din Tracia și medic narativ certificat de la Centrul Dulwich de Therapie Narrative Center of Narrative Therapy Community Work din Adelaida, Australia. Deține două diplome postuniversitare, „Administrarea unităților de sănătate” din cadrul eSky și „Învățământ și educație lingvistică specială” ale Departamentului Pedagogic de medicină din cadrul Universității din Macedonia de Vest. Are o vastă experiență profesională în calitate de asistent social în diferite contexte și grupuri de persoane. În perioada 2006-2015, a lucrat la Centrul de promovare a viziunii pentru sănătate psihosocială, programul „Home Help” al municipalităților Pella, Departamentul pediatric al spitalului general Edessa, Centrul pentru ocuparea creativă a forței de muncă a persoanelor cu handicap din cadrul programului Orizont și ca educator pentru adulți la Centrul de învățare pe tot parcursul vieții din Pella. În perioada 2011-2015, a fost adjunctă a comisarului pentru adulți din cadrul Societății pentru Protecția Minorilor din Edessa. Din 2015 până în prezent, a lucrat ca responsabil social în cadrul SJAI din Pella KEDASY. Activitatea sa se bazează pe unicitatea discursurilor persoanei sau ale grupului, pe o evaluare a diversității și diversității interne și externe și urmărește să evidențieze atât sistemele de opresiune mai ample care ar putea marginaliza persoanele cu care lucrează, cât și modul în care oamenii se confruntă cu influența problemelor cu care se confruntă. Interesele sale în materie de cercetare se referă la aspecte precum munca socială în școli, poveștile de viață și discursurile colective, utilizarea abordărilor și ideilor narative în contextul școlii, diversitatea școlară, consilierea părinților, a copiilor și a profesorilor etc.

E-mail: hidiroglou.l@gmail.com

Evgenia Tragaki este un psiholog care absolvă Facultatea de Filozofie a EKPA, cu o diplomă de master în psihologie educațională la Universitatea din Manchester, M. UK, și cu o diplomă de master în psihologie școlară la EKPA. A beneficiat de mai mulți ani de formare în domeniul abordării psihoterapeutice sistemice la Centrul de Studiu al Resurselor Umane din Atena – AKMA (psihoterapie de grup, grup de mame, seminar bienal de experimentare pe tema „Introducere în formațiuni sistemice”, științe, Grupul consultativ profesional pentru romi). Timp de mai mulți ani (1996-2005), a lucrat în sectorul sănătății mintale comunitare la Centrul de consiliere familială al municipalității Zografou și a fost numit ulterior la Spitalul de psihiatrie pentru copii din Attica, în special la Centrul de zi pentru copii din spectrul lucrătorilor independenți „Litharaki” (2005). Din 2006, este angajat de Ministerul Educației ca psiholog la cea de-a 1-a KEDASY I, Atena. A participat în calitate de raportor la conferințe științifice, a publicat articole în reviste din acest sector și a contribuit la redactarea a două volume colective. A participat în calitate de cocoordonator, reprezentând I.M.E.C.E.E., la programul european Erasmus + „Educația incluzivă utilizând animația și proiectul Multimedia-I_AM” (2020-2022). A fost membru al consiliului de administrație al PSEEPEA pentru două mandate din postul de ofițer de presă și secretar general, precum și de președinte al SEEPEA Attica timp de trei ani. A fost unul dintre membrii fondatori ai IMEGEU în 2016, pentru care a fost secretar general al primului consiliu și membru al consiliului de administrație din 2019 până în prezent.

E-mail: eugenia.tragaki@gmail.com

©Institutul de studii de cercetare pentru învățământul general și special (IMEGEE)

Distribuie
Informații Eveniment
Când începe​

27/05/2023T07:30:00
Când se termină

27/05/2023T12:00:00
Desfășurare

Mixt
Categorie
Grup țintă

Cele mai noi evenimente

22/02/2024T16:00:00

Arta inteligenței artificiale