Evenimente

Ziua europeană a persoanelor cu dizabilități 2023

Perioada:
-

Conferința privind Ziua europeană a persoanelor cu handicap din 2023 va avea loc la Bruxelles, la 30 noiembrie și 1 decembrie 2023.

Comisia Europeană organizează în fiecare an această conferință de două zile, în cooperare cu Forumul european al persoanelor cu handicap, cu ocazia Zilei internaționale a persoanelor cu handicap. Conferința reunește peste 400 de factori de decizie, experți la nivel înalt și susținători ai actorilor din domeniul handicapului. Participarea largă a persoanelor cu handicap le va asculta preocupările și aspirațiile și va discuta cu autoritățile publice și cu alte părți interesate.

Astfel cum s-a subliniat în Strategia privind drepturile persoanelor cu handicap, cooperarea va asigura drepturi și oportunități egale pentru persoanele cu handicap.

Programul Conferinței

Se va discuta dreptul de a vota și de a candida. Anul 2024 va fi marcat de alegerile europene. Cum ne putem asigura că orice persoană, inclusiv persoanele cu handicap, își poate exercita efectiv dreptul de a vota și de a candida? Este momentul potrivit pentru a privi în perspectivă și pentru a asculta persoanele cu handicap care sunt uneori excluse din politică și din viața publică.

2023 este Anul european al competențelor. Aceasta reprezintă o oportunitate de a sprijini integrarea persoanelor cu handicap pe piața muncii și în societate, precum și de a studia perspectivele persoanelor cu handicap, de a le îmbunătăți competențele și de a le asculta experiențele și așteptările.

La trei ani de la punerea în aplicare a Strategiei privind drepturile persoanelor cu handicap, vor fi discutate principalele realizări ale acesteia până în prezent. Care au fost principalele provocări și ce mai trebuie făcut pentru ca persoanele cu handicap să se poată bucura pe deplin de drepturile lor? Strategia va fi studiată din diferite perspective și se vor face auzite mărturii ale persoanelor a căror viață a fost influențată de acțiunile strategiei.

Conferința se va încheia cu ceremonia de decernare a Premiului Access City, unde va fi selectat câștigătorul pentru anul 2024.

Pentru mai multe informații, faceți clic aici

Ziua europeană a persoanelor cu handicap este un eveniment în direct care are loc la Bruxelles.
Întrucât posturile sunt limitate, participarea va avea loc numai pe bază de invitație. De asemenea, puteți scrie la adresa EMPL-EDPD-ACA@ec.europa.eu pentru a vă exprima interesul.

© Comisia Europeană

Distribuie
Informații Eveniment
Când începe​

29/11/2023T23:00:00
Când se termină

30/11/2023T23:00:00
Desfășurare

Mixt
Oraș

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
Categorie
Grup țintă

Cele mai noi evenimente

22/02/2024T16:00:00

Arta inteligenței artificiale