Cooperarea europeană în domeniul științei și tehnologiei (COST) finanțează rețelele de cercetare interdisciplinară denumite acțiuni COST. Aceste acțiuni reunesc cercetători, inovatori și alți profesioniști, inclusiv specialiști din industrie, cu sediul în Europa și în afara acesteia, pentru a colabora pe teme de cercetare pentru o perioadă de 4 ani.
Finanțarea unei acțiuni COST acoperă mai degrabă cheltuielile aferente activităților de colaborare în rețea decât cele de cercetare și, ca atare, este utilizată pentru organizarea și finanțarea evenimentelor, a misiunilor științifice pe termen scurt, a școlilor de formare, a activităților de comunicare și a instrumentelor de colaborare în rețea virtuală.
Beneficii
Participarea la acțiunile COST a condus la rezultate semnificative și la o monitorizare semnificativă în ceea ce privește numărul de propuneri prezentate pentru cercetarea colaborativă în programele-cadru, cu o rată de succes care depășește triplul ratelor medii de succes pentru aceste programe (rată de succes de 37 %). Prin finanțarea rețelelor, COST acționează ca un portal preliminar pentru finanțarea suplimentară a cercetării și inovării, cum ar fi Orizont Europa, programul-cadru al Uniunii Europene pentru cercetare și inovare.
Cine poate participa?
Acțiunile privind costurile atrag cercetători și inovatori din universități, precum și din instituții publice și private, ONG-uri, industrie și IMM-uri – toate instituțiile sunt binevenite. Participanții își pot depune candidatura în orice etapă a carierei lor. Acțiunile bazate pe costuri se bazează pe principiul incluziunii și promovează în mod activ participarea cercetătorilor și a inovatorilor din țările membre COST care desfășoară activități de cercetare mai puțin intense.
Participanții suntinvitați să prezinte propuneri de acțiuni COST care să contribuie la progresul și dezvoltarea cunoștințelor științifice, tehnologice, economice, culturale sau societale în Europa. Sunt încurajate propunerile multidisciplinare și interdisciplinare.
Procedura de depunere, evaluare, selecție și aprobare a propunerii de acțiune deschisă este bazată în totalitate pe știință și tehnologie și va asigura un proces simplu, transparent și competitiv de evaluare și selecție a propunerilor, care să reflecte principiile ascendente, deschise și favorabile incluziunii ale COST.
Dealină: următoarea dată de colectare va fi 25 octombrie 2023, ora 12.00 (prânz) CEST.