Finanțări

Cea de a 2-a cerere de propuneri deschisă a Comisiei

CommuniCity, un proiect care a primit finanțare din partea Agenției Executive Europene pentru Domeniile Sănătății și Digital (HaDEA), a publicat a doua rundă de cereri de propuneri deschise pentru a găsi tehnologii digitale inovatoare care să răspundă nevoilor orașelor partenere. Pentru a atinge acest obiectiv ambițios, consorțiul CommuniCity urmărește să implice întreprinderile, cetățenii și asociațiile pentru a participa la un proces de creare în comun, care are ca rezultat o mai bună calitate a vieții pentru cetățeni și, în special, pentru membrii comunităților marginalizate.

În timpul acestei a doua runde de cereri deschise, orașele gazdă sunt Amsterdam (Țările de Jos), Helsinki (Finlanda) și Porto (Portugalia) și orașele replicatoare Aarhus, Bred, Praga și Talinn. Fiecare dintre aceste orașe a identificat provocări locale specifice și este pregătit să deruleze până la șase proiecte-pilot naționale care vizează soluționarea acestor provocări.

Pe lângă faptul că abordează provocările specifice orașelor cu resurse suficiente, se preconizează că cererile:

  • Creșterea gradului de adoptare de către societate a noilor tehnologii și a soluțiilor bazate pe cunoaștere, obținute printr-o mai bună înțelegere a nevoilor societății și printr-o mai mare acceptare societală.
  • Intensificarea inovării și experimentării bazate pe realitatea zonei, prin testarea de noi soluții inovatoare în parteneriat cu orașele și comunitățile locale, cu cercetarea și industria, pe baza caracteristicilor și punctelor forte locale.
  • Creșterea capacității de inovare în întreaga Europă, prin noi modele de creare în comun și schimb de bune practici și de învățare din experimentare, astfel încât soluțiile inovatoare să fie partajate și adaptate la nevoile comunităților locale.

Pentru mai multe informații privind cererea deschisă, provocările specifice sau criteriile de eligibilitate, vă rugăm să accesați acest link.

Finanțarea:

  • Până la 12,500 EUR pentru fiecare solicitant
  • În cazul în care sunt executate proiecte-pilot transfrontaliere, echipele pot solicita granturi suplimentare în valoare de 5 000 EUR și 10 000 EUR.
  • Până la 38 de cereri vor primi granturi.

Termenul de depunere a candidaturilor este 31 octombrie 2023, ora 17: 00 CET.

Distribuie
Informații Finanțare
Forma de finanțare​

Grant
Zonă Geografică

European Union
Tipul Inițiativei

Inițiativă Internațională
Categorie
Grup țintă

Cele mai noi Finanțări