Finanțări

Cerere deschisă NGI ZERO

Fundația NLnet, o organizație de interes public care acordă granturi, fondată de pionieri ai internetului european timpuriu care a primit finanțare prin programul Orizont Europa, a lansat o cerere de propuneri de contribuții pentru a contribui la remodelarea situației actuale și pentru a contribui la crearea unui internet deschis, fiabil și fiabil pentru toți.

NGI Zero acționează în mod activ în direcția unor bunuri comune digitale și a unor componente tehnologice de încredere pentru următoarea generație de internet. Obiectivul este de a contribui la stabilirea evoluției tehnologiei, de a oferi oamenilor noi instrumente concrete și o infrastructură mai fiabilă, care să le ofere o securitate generală mai bună și să le permită o mai mare agenție și mai multe posibilități de alegere.

Aceasta include, printre altele:

  • dezvoltarea de alternative și îmbunătățiri ale hardware-ului, software-ului și protocoalelor de bază ale internetului
  • eliminarea gatekeeperilor, a punctelor cu trafic intens și îmbunătățirea capacităților de supraveghere.
  • îmbunătățirea aspectelor legate de securitate, confidențialitate, interoperabilitate, disponibilitate ridicată și scalabilitate a tehnologiilor descentralizate.

Având în vedere propunerile egale, locuitorii UE și țările asociate la programul Orizont Europa au prioritate. Cu toate acestea, dacă proiectul este de o calitate excepțională, iar partea care înaintează propunerea deține propuneri unice de expertiză tehnică din afara acestor zone geografice, pot fi, de asemenea, eligibile – cu condiția să existe o dimensiune europeană clară.

Finanțarea:

  • proiecte de până la 50,000 EUR, cu posibilitatea de a le extinde dacă există un potențial dovedit

Pentru mai multe informații privind domeniul de aplicare al cererii de propuneri și cerințele procedurale pentru candidaturi, vă rugăm să accesați acest link.

Termenul de depunere: 1 august 2023, ora12: 00 CEST.

Distribuie
Informații Finanțare
Forma de finanțare​

Grant
Zonă Geografică

European Union
Tipul Inițiativei

Inițiativă Internațională

Cele mai noi Finanțări