Finanțări

NGI Search, internetul generației viitoare – A 2-a cerere deschisă pentru proiecte

Internetul generației viitoare (NGI Search), un proiect cofinanțat de Uniunea Europeană prin intermediul programului Orizont Europa, are obiectivul de a finanța proiecte care vor dezvolta tehnologii și soluții axate pe internet și pe activități legate de internet, precum și protecția vieții private și încrederea utilizatorilor care caută și descoperă informații și resurse pe internet/internet.

Următoarea listă de teme reprezintă o serie de probleme pe care consorțiul le-a identificat în prealabil în cadrul temei „Căutare și căutare” pentru cea de a doua cerere deschisă:

  • Stimularea căutării cognitive prin consolidarea învățării
  • Date bazate pe mașini
  • Taxonomii bazate pe IA
  • Analiza rețelei
  • Instrumente de căutare bazate pe IA și generatoare de conținut
  • Etica în căutare și descoperire
  • Facilitarea unor noi modalități de descoperire și accesare a informațiilor

Cererile de proiecte trebuie să abordeze în mod clar o anumită tehnologie, metodă, instrument sau problemă legată de extragerea, căutarea, indexarea, descoperirea și explorarea informațiilor. Cererile de proiecte pot fi noi, în curs de elaborare sau pot face parte din proiecte mai mari în curs de desfășurare; cu toate acestea, solicitanții trebuie să identifice contribuția specifică pe care intenționează să o aducă.

Candidații la procedura deschisă pot fi antreprenori, specialiști, dezvoltatori, persoane implicate social, IMM-uri (inclusiv organizații nou înființate), organizații de cercetare, grupuri de cercetare academică, organizații non-profit. Proiectul acceptă, de asemenea, consorții de persoane fizice, consorții de organizații sau consorții de persoane fizice și organizații care îndeplinesc criteriile de eligibilitate descrise mai sus. Cu toate acestea, există o limită de 3 membri pentru fiecare echipă.

Finanțarea:

  • până la 50,000 EUR dacă solicitantul este o persoană fizică care depune cererea în numele său
  • până la 150,000 EUR dacă solicitantul candidează ca organizație
  • Opțiunea de a primi mentorat tehnic, de afaceri și de inovare oferit de partenerii proiectului NGI Search

Pentru mai multe informații privind domeniul de aplicare al cererii de propuneri și cerințele procedurale pentru candidaturi, vă rugăm să accesați acest link.

Termenul de depunere: 1 iunie 2023, ora17: 00 CEST.

Distribuie
Informații Finanțare
Forma de finanțare​

Grant
Zonă Geografică

European Union
Tipul Inițiativei

Inițiativă Internațională

Cele mai noi Finanțări