Finanțări

Procedură deschisă DIGIT-PRE

DIGIT-PRE, un proiect finanțat de Uniunea Europeană de Agenția Executivă pentru Consiliul European pentru Inovare și IMM-uri (EISMEA), a lansat o cerere de propuneri pentru parteneriate de colaborare (transfrontaliere și sectoriale) între întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri) pentru a sprijini dezvoltarea de soluții digitale în materie de sănătate pentru prevenire, predicție și îngrijire de la distanță, de la TRL6 (tehnologie demonstrată într-un mediu relevant) la TRL9 (soluții digitale în forma sa finală și în implementarea comercială deplină).

IMM-urile selectate vor fi puse în legătură cu un manager cheie al contului, care va fi ghidul lor prin intermediul programului de sprijinire a inovării. Aceste soluții trebuie să răspundă uneia dintre provocările identificate sau cel puțin să răspundă unuia dintre cele 5 domenii:

 1. Sănătatea mintală
 2. Reabilitare
 3. Condiții neurologice
 4. Un stil de viață sănătos
 5. Sănătate &Iîmbătrânirea

DIGIT-PRE a definit provocări specifice în domeniile în care IMM-urile pot solicita elaborarea și/sau îmbunătățirea soluțiilor. Cu toate acestea, există trei modalități diferite prin care IMM-urile pot candida la cererea de propuneri deschisă:  

 1. Răspunzând provocărilor și soluțiilor exemplificate definite în cadrul proiectului, fără modificări.
 2. Redefinirea provocărilor și a soluțiilor exemplificate, de exemplu prin vizarea uneia dintre ele cu o abordare diferită.
 3. Să propună o idee care să vizeze alte provocări în materie de sănătate decât cele definite, atât timp cât provocarea se încadrează în una dintre AREAS alese și îndeplinește cerințele proiectului.

Consorțiile DIGIT-PRE trebuie să fie alcătuite din:

 • 1 partener principal (IMM): intenția de a face parte din consorțiul DIGIT-PRE
 • 1-2 parteneri de sprijin (IMM-uri)
 • Opțional: Parteneri taciți (parteneri care nu sunt IMM-uri)

Pentru mai multe detalii privind cerințele tehnice și pentru a afla mai multe despre obiectivele proiectului, vă rugăm să utilizați următorul link.

Finanțarea:

 • Partenerii principali vor primi sprijin financiar de până la 50 000 EUR sub formă de finanțare directă
 • Partenerii desprijin vor primi sprijin financiar de până la 20 000 EUR sub formă de finanțare directă
 • Fiecare subproiect DIGIT-PRE (parteneri principali și parteneri de sprijin combinați) va primi în comun un sprijin adaptat de până la 140 000 EUR.

Termenul de depunere a candidaturilor este 30 noiembrie 2023, ora17: 00 CET (oraBruxelles-ului).

Distribuie
Informații Finanțare
Forma de finanțare​

Grant
Zonă Geografică

European Union
Tipul Inițiativei

Inițiativă Internațională
Categorie
Grup țintă

Cele mai noi Finanțări