Oportunități de Training

Academia eAcademiei pentru Tineret

Academia electronică pentru tineret le oferă tinerilor aflați în căutarea unui loc de muncă, înregistrate la ADEM (Agence pour le développement de l’emploi), posibilitatea de a-și consolida în mod independent competențele digitale pe care le consideră utile pentru realizarea proiectelor și obiectivelor lor profesionale, fără niciun cost. Stăpânirea acestor competențe este, într-adevăr, necesară în prezent atunci când caută un loc de muncă, în fiecare sector și în fiecare întreprindere.

Prin urmare, ADEM le permite acestor tineri sub 30 de ani să beneficieze de acces gratuit la platforma de învățare online „Belearning”. Pe această platformă, candidații au opțiunea de a urma cursuri de formare în domeniul digital în Word, Powerpoint, Excel, Outlook, Teams, OneNote etc. sau de a-și extinde cunoștințele pe teme precum cloud computing, analiza datelor, programarea sau securitatea cibernetică. Aceste cursuri de formare sunt disponibile în franceză, engleză, germană, neerlandeză sau spaniolă.

Accesul la platformă se bazează pe mai multe criterii:

  • să fie înregistrată la ADEM și să aibă sub 30 ani la momentul înregistrării;
  • să aibă cel puțin o diplomă de absolvire a învățământului secundar (echivalentă cu BAC)
  • să poată urma cursuri de învățare online (acces la calculator și la internet, competențe digitale de bază) în mod independent (fără supraveghere).

Pentru fiecare curs finalizat, candidații obțin un certificat oficial prin e-mail.

Platforma administrativă MyGuichet poate fi utilizată, de asemenea, pentru a se înregistra ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă la ADEM. Această înregistrare online simplifică și accelerează procedura și poate fi efectuată în 24/24. Pe lângă procedura online prin MyGuichet, înregistrarea la ADEM este încă posibilă prin telefon. Deși persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă pot efectua înregistrarea online în mod complet independent, acestea trebuie să facă o programare la ADEM pentru înregistrare prin telefon.

Distribuie
Informații Oportunități Training
Tipologie

Program educațional
Mediu de lucru

Online
Tip training

Cu frecvență redusă lejer
Durata

Sub 3 luni
Training Gratuit

1

Da
Certificat Gratuit

1

Da
Topic
Grup Țintă
Limbă
Documente

Cele mai noi oportunități