Oportunități de Training

Competența în materie de date – Ce este și de ce contează?

„Competența în materie de date – Ce este și de ce contează?” este un curs online al mai multor universități de vârf, care fac parte din Alianța 4EU + din Europa: Universitatea din Copenhaga, Universitatea din Varșovia, Universitatea din Milano, Universitatea Sorbona și Universitatea Carolină din Praga. Finanțat prin programul Erasmus + al Uniunii Europene, acest MOOC oferă o bună imagine de ansamblu a principiilor-cheie care stau la baza alfabetizării în materie de date și a ceea ce înseamnă acest lucru în practică.

Întregul curs poate fi finalizat în mai puțin de 15 de ore. Acesta este adecvat pentru începătorii absoluți din domeniul științei datelor, inclusiv pentru cei interesați de alfabetizarea în materie de date și de impactul acesteia asupra societăților bazate pe date.

Subiecte și obiective

MOOC explorează subiectul datelor – indiferent dacă acestea sunt datele pe care le creăm, le stocăm sau le partajăm unele cu altele și modul în care influențează valorile și ipotezele noastre pentru a ilustra importanța alfabetizării în materie de date în lumea de astăzi. Subiectele acoperă oportunitățile, dar și provocările generate de datele din 3 perspective (module): datele din viața personală, datele din societate și datele în producerea de cunoștințe.

Viața ta ca date: acest modul se orientează către Google și alte servicii de internet, platforme de comunicare socială și baze de date, precum și datele pe care aceste entități le au cu privire la obiceiurile și comportamentul nostru online. Acesta analizează amenințările comune, cum ar fi urmărirea utilizatorilor sau colectarea de informații și cadrul juridic existent pentru protejarea și prelucrarea datelor cu caracter personal și sensibile.

Date interconectate, adevăr și democrație: de la diseminarea la nivel internațional a bunelor practici la îmbunătățirea tehnologiilor în întreaga lume, acest modul urmărește mecanismele și instrumentele care permit tehnologiilor bazate pe date să aducă cu adevărat valoare adăugată vieții noastre. De asemenea, veți afla cum pot fi utilizate datele în scopuri răuvoitoare, cum ar fi răspândirea urii și a radicalizării, precum și principalele modalități de a vă proteja.

Producția de cunoștințebazată pe date: acest modul analizează evoluția volumelor mari de date și a noilor metode de calcul privind modul în care sunt create cunoștințele. Printre teme se numără cercetarea în domeniul IA, științele sociale computaționale, învățarea automată și educația și altele.

Obiectivele de învățare

Până la sfârșitul acestui curs, vă veți îmbunătăți capacitatea de a identifica, înțelege și interpreta rolurile tehnologiei digitale în viața de zi cu zi; precum și capacitatea dumneavoastră de a înțelege când tehnologiile bazate pe date aduc beneficii și sunt aliniate la nevoile și valorile umane. Veți înțelege elementele de bază ale algoritmilor și modul în care aceștia sunt utilizați pentru a manipula și a lucra cu date, precum și care ar putea fi impactul acestora asupra vieții noastre sociale.

Distribuie
Informații Oportunități Training
Tipologie

MOOC (Cursuri online deschise și în masă)
Mediu de lucru

Online
Tip training

Cu frecvență redusă lejer
Durata

Sub 4 săptămâni
Training Gratuit

1

Da
Topic
Grup Țintă
Limbă
Documente

Cele mai noi oportunități