Oportunități de Training

Crescere în Digitale (Growing in Digital)

Crescere in Digitale (Growing in Digital) este un proiect inovator care îi instruiește pe tinerii șomeri italieni cu cele mai recente competențe digitale și îi corelează cu întreprinderile locale. Proiectul este pus în aplicare de Unioncamere (Uniunea Camerelor de Comerț din Italia) în parteneriat cu Google și este promovat de ANPAL (Agenția națională italiană pentru politici active în domeniul muncii). Inițiativa urmărește să promoveze, prin dobândirea de competențe digitale, capacitatea de inserție profesională a tinerilor NEET – cei care nu sunt încadrați profesional și nu urmează niciun program educațional sau de formare – și să investească în competențele lor, oferindu-le un parcurs de învățare și de plasare a forței de muncă.

Cum funcționează acest program?

Crescere în Digitale combină educația privind competențele digitale cu experiența profesională practică. În primul rând, oferă un curs de formare online de 50 de ore care acoperă subiecte precum construirea site-urilor web, rețelele de socializare și publicitatea online. Ulterior, participanții sunt puși în legătură cu întreprinderi care doresc să își îmbunătățească prezența online, oferindu-le posibilitatea de a lucra împreună. Astfel, inițiativa ajută atât tinerii șomeri să își îmbunătățească competențele digitale, cât și să intre în lume, atât în ceea ce privește inovarea digitală a întreprinderilor, cât și a IMM-urilor. Toți tinerii cu reședința în Italia (între 15 și 29), înscriși gratuit la programul „Garanzia Giovani” (Garanția pentru tineret), pot participa la inițiativă.

MOOC

Cursul este în întregime online și cuprinde 25 capitole, pentru un total de 98 module și 50 de ore de lecții, dezvoltate prin instrumente de învățare online bazate pe modelul MOOC (Massive Online Open Courses – cursuri deschise online în masă), cu lecții video la distanță și materiale care pot fi descărcate. Cursul abordează diverse subiecte din domeniul competențelor digitale, inclusiv:

 • Înțelegerea ecosistemului digital
 • Crearea și dezvoltarea unei prezențe online în cadrul unui IMM
 • Cum să interacționăm cu întreprinderile și agențiile de comunicare
 • Gestionarea platformelor de comunicare socială
 • Comercializarea SEO
 • Marketing video
 • Cum se măsoară creșterea prezenței online
 • Cloud, volume mari de date și învățare automată
 • Noi modele de afaceri pentru economia internetului
 • Crearea și gestionarea comerțului electronic
 • Elemente de bază în materie de securitate cibernetică

Atelierele locale de formare

La sfârșitul testului, participanții trebuie să susțină un test pentru a-și demonstra abilitățile nou dobândite. Persoanele eligibile care trec testul se vor putea înscrie într-un atelier de orientare și formare, care va avea loc în apropierea reședinței lor. Atelierele locale de formare le permit întreprinderilor interesate să se întâlnească și să intervieveze personal stagiarii, cu scopul de a-i angaja pentru un stagiu plătit de șase luni.

Stagii

În cele din urmă, programul include posibilitatea de a efectua stagii de 6 luni pe tema digitalizării întreprinderilor locale. Fiecare stagiu prevede o indemnizație de 500 EUR pe lună, plătită integral din programul Garanția pentru tineret. Stagiul reprezintă o experiență practică de formare, bazată pe un plan de lucru personalizat și sprijinită de o comunitate online, construită special pentru stagiari. Întreprinderile vor putea găzdui unul sau mai mulți stagiari, fără nicio rambursare pentru aceștia.

Distribuie
Informații Oportunități Training
Tipologie

MOOC (Cursuri online deschise și în masă)
Mediu de lucru

Mixtă
Tip training

Cu frecvență redusă intensiv
Durata

Sub 6 luni
Training Gratuit

1

Da
Certificat Gratuit

1

Da
Topic
Grup Țintă
Limbă
Documente

Cele mai noi oportunități