Oportunități de Training

Curs de confidențialitate

Respectarea vieții private este un curs online organizat de Internet Society Learning, o organizație mondială non-profit, a cărei misiune este de a democratiza internetul și de a încuraja utilizarea sa sigură și responsabilă pentru toți. Cursul se referă la noțiunea de viață privată – un drept important pentru orice persoană și societate, dar și un factor favorizant al autonomiei, demnității și chiar libertății de exprimare. Scopul său este de a demystifica subiectul și de a sprijini cursanții să ajungă la o înțelegere mai comună a vieții private.

Elevii primesc o imagine de ansamblu practică a colectării de informații în era digitală și o bază solidă pentru a explora temele pe care le abordează în continuare cursul. Temele cursurilor explorează măsura în care datele cu caracter personal pot și ar trebui să fie partajate cu alții și se concentrează asupra valorii comerciale a datelor (în prezent la prețuri mai mari decât petrolul) pentru a încuraja cursanții să reflecteze asupra diferitelor moduri în care datele cu caracter personal sunt partajate online în fiecare zi. Elevii sunt, de asemenea, introduși în conceptul care stă la baza tehnologiei internetului obiectelor (IoT) și impactul fluxurilor sporite de date provenite de la dispozitive din ce în ce mai conectate. În cele din urmă, cursul prezintă diferitele provocări în materie de confidențialitate asociate transferului de informații și sprijină o mai bună înțelegere a colectării de date etice (sau a procesului de colectare a informațiilor conform unui cadru bazat pe echitate, transparență, participare, responsabilitate și legitimitate).

Viața privată este integral online, gratuită și complet autonomă. Elevii pot alege să finalizeze lecțiile cursului la momentul la care se potrivesc cel mai bine și în ritmul lor și să se perfecționeze în continuare. De asemenea, ei pot comunica între ei prin intermediul unui forum de discuții și pot ajunge la sprijin prin intermediul unui chat online separat.

Distribuie
Informații Oportunități Training
Tipologie

Curs
Mediu de lucru

Online
Tip training

Cu frecvență redusă lejer
Durata

Sub 4 săptămâni
Training Gratuit

1

Da
Certificat Gratuit

1

Da
Topic
Grup Țintă
Limbă
Documente

Cele mai noi oportunități