Oportunități de Training

Curs Specialist în securitate cibernetică pentru automatizare industrială

Acest curs are o durată de 4 zile și se concentrează pe securitatea cibernetică în domeniul sistemelor de automatizare și control industrial (IACS). Iată mai multe detalii:

Conținut: Datorită particularităților și caracteristicilor specifice ale sistemelor IACS, securitatea în acest mediu este o provocare semnificativă, diferită de securitatea în domeniul IT tradițional. Acest curs se concentrează pe protejarea instalațiilor industriale de atacuri fizice și digitale neautorizate. Atacurile pot fi intenționate sau neintenționate, inclusiv situații în care angajați pot afecta accidental sau intenționat sistemul în timpul procesului de producție, provocând pierderi de date sau disfuncționalități grave. Astfel de atacuri pot avea consecințe serioase la nivel organizațional și, în anumite cazuri, la nivel național, în special pentru industriile critice.

Scopul principal al acestui curs este de a prezenta standardul ISO 62443-4-2, care definește cerințele de securitate pentru componentele unui sistem IACS. Cursul își propune să ajute participanții să dezvolte programe de securitate cibernetică pentru sistemele de automatizare și control industrial.

Beneficii: Prin acest curs, veți obține:

  1. Înțelegerea și aprofundarea conceptelor fundamentale de securitate cibernetică aplicate în mediul industrial.
  2. Capacitatea de a aplica un Framework de Securitate Cibernetică specific pentru IACS.
  3. Abilitatea de a evalua nivelul de securitate în cadrul organizației dumneavoastră și de a determina gradul de conformitate cu Standardul ISO 62443.

Condiții / Cerințe: Pentru a urma acest curs, este necesară experiență în domenii precum IT, computer science, electrotehnică, electronică și automatizare. De asemenea, este important să aveți o înțelegere aprofundată a conceptelor de securitate IT și a securității informațiilor.

Grup țintă: Cursul de Specialist în Securitate Cibernetică pentru Automatizare Industrială se adresează în principal persoanelor cheie și personalului din departamentele de IT din sectorul de producție, inginerie și infrastructuri critice. Cu toate acestea, este deschis tuturor celor care lucrează în domeniul IT și doresc să aplice Framework-ul IEC 62443 pentru securitatea cibernetică în medii industriale. Acest curs este util pentru a înțelege și gestiona riscurile de securitate cibernetică specifice domeniului IACS.

Distribuie
Informații Oportunități Training
Tipologie

Curs
Mediu de lucru

Cu prezență față în față
Tip training

Cu frecvență redusă intensiv
Durata

Sub 4 săptămâni
Documente

Cele mai noi oportunități