Oportunități de Training

Deveniți specialist în orașe inteligente DevOps (MOOC)

MOOC „Smart DevOps” se concentrează pe tema orașelor inteligente și pe evoluția acestora în Europa. Organizat de experți ai proiectului Erasmus + privind competențele sectoriale (DevOps Competences for Smart Cities), scopul cursului este de a trasa o cale către dezvoltarea profesională în orașele inteligente. Orașele inteligente nu sunt doar un concept sau un vis al viitorului. Este un sector foarte dinamic și dinamic, care a înregistrat o creștere impresionantă și oferte tot mai mari de perspective promițătoare de angajare în ultimii ani.

Pentru a testa și a pune în aplicare orașe inteligente în Europa, personalul actual și viitor din municipalități trebuie să urmeze o formare adecvată. Municipalitățile regionale pun bazele orașelor inteligente în viitor, devenind, în cele din urmă, ele însele orașe inteligente. Acesta este motivul pentru care metodologia de competență a DevOps ia în considerare competențele și cunoștințele informatice specifice necesare pentru gestionarea orașelor inteligente, transpunând inovarea în realitate. Unul dintre obiectivele principale ale proiectului este de a defini noi profiluri profesionale pentru cei care intenționează să lucreze ca specialiști în orașe inteligente, cum ar fi planificatorul pentru orașe inteligente, managerul IT sau responsabilul IT.

De ce acest MOOC?

Platforma DevOps Competences for Smart Cities MOOC (Smart DevOps MOOC) a fost dezvoltată pentru a răspunde acestei provocări și a oferi cursuri educaționale de înaltă calitate care vor permite participanților să dezvolte și să dobândească competențele esențiale necesare pentru a face față provocărilor legate de gestionarea și evoluția orașelor inteligente. În cadrul acestui MOOC, participanții:

  • Să fie introdusă în programele de învățământ de ultimă generație elaborate și puse la dispoziție de experți în conformitate cu standarde înalte de asigurare a calității
  • Întâlnesc 15 module care oferă competențe transferabile și digitale pentru profesioniștii din domeniul orașelor inteligente
  • Găsiți un volum de muncă săptămânal flexibil și un program săptămânal flexibil și beneficiați de sprijin personalizat din partea experților din domeniu
  • Descoperiți, întâlnesc, conectați și conectați cu oameni care împărtășesc aceeași viziune din întreaga Europă
  • Să primească o certificare în conformitate cu cadrele europene și naționale ale calificărilor și cu sistemul european de credite pentru învățământul profesional
  • Să dezvolte în continuare, după finalizarea cu succes, o formare mai specializată pentru planificatorul „Orașe inteligente”, managerul de studii urbane inteligente și responsabilul IT pentru orașe inteligente.

Deși MOOC a funcționat în perioada 2020-2021, iar înregistrarea este închisă, materialele și rezultatele sale sunt disponibile în întregime online și gratuit. Nu există condiții prealabile pentru a urma acest curs: nu este necesară nicio experiență anterioară în DevOps.

Un participant completează cu succes un modul dacă are un grad de cel puțin 60 % la testul (testele) de evaluare al (e) modulului. Un test de evaluare are întrebări cu variante multiple de răspuns și poate fi susținut de două ori. Cei care finalizează cu succes toate cursurile vor primi un certificat de absolvire și se vor califica pentru o a doua rundă de formare gratuită, specifică și specializată.

Rezultate ale învățării

Până la sfârșitul acestui MOOC, participanții vor putea descrie modul în care este conceput și livrat software-ul și diferențele față de domeniile de gândire anterioare din acest domeniu. De asemenea, aceștia vor putea discuta despre modul în care acest lucru influențează ciclurile sale de dezvoltare și implementare și vor oferi o imagine de ansamblu asupra a ceea ce implică un ecosistem de orașe inteligente (platforme, guvernanță, modele de afaceri și gestiune financiară). În cele din urmă, acestea își vor îmbunătăți cunoștințele cu privire la noile tehnologii esențiale, cum ar fi internetul obiectelor, cloud computingul, analiza datelor și altele.

Distribuie
Informații Oportunități Training
Tipologie

MOOC (Cursuri online deschise și în masă)
Mediu de lucru

Online
Tip training

Cu frecvență redusă lejer
Durata

Sub 4 săptămâni
Training Gratuit

1

Da
Certificat Gratuit

1

Da
Topic
Grup Țintă
Limbă
Documente

Cele mai noi oportunități