Oportunități de Training

Devino expert în tehnologia informației cu certificarea ITCA de la ISACA

Dacă vrei să îți începi sau să îți avansezi cariera în domeniul tehnologiei informației și a securității cibernetice, ai nevoie de o certificare care să îți valideze cunoștințele și abilitățile în cinci domenii esențiale de lucru. ITCA (Information Technology Certified Associate) este o astfel de certificare, care îți oferă o înțelegere solidă a conceptelor și practicilor de calcul, rețele și infrastructură, securitate cibernetică, dezvoltare software și știință a datelor1.

Iată ce trebuie să știi despre certificarea ITCA:

  • Ce este ITCA? ITCA este o certificare vendor-neutrală, care acoperă cele mai recente tendințe și tehnologii în tehnologia informației și a securității cibernetice. Certificarea verifică dacă ai cunoștințele și abilitățile necesare pentru a efectua funcții de bază în domeniile de calcul, rețele și infrastructură, securitate cibernetică, dezvoltare software și știință a datelor. ITCA este o certificare de nivel de intrare, care te pregătește pentru alte certificări mai avansate de la ISACA, cum ar fi CISA, CISM, CRISC și altele.
  • Cum obții certificarea ITCA? Pentru a obține certificarea ITCA, trebuie să treci cinci examene individuale în cinci domenii. Fiecare examen are 75 de întrebări cu răspunsuri multiple, care durează o oră și jumătate. Examenul este disponibil în limba engleză și are un punctaj minim de trecere de 65%. Examenul poate fi susținut la orice centru de testare autorizat ISACA-Pearson VUE sau online prin sistemul de supraveghere la distanță OnVUE. Costul examenului este de 150 de dolari pe domeniu, dar poți beneficia și de reduceri și pachete speciale dacă cumperi vouchere de la ISACA sau de la partenerii săi autorizați.
  • Ce beneficii ai după ce obții certificarea ITCA? După ce finalizezi examenul, vei primi o certificare profesională de la ISACA, pe care o poți adăuga pe profilul tău de LinkedIn, pe CV sau pe portofoliu. Certificarea îți atestă competențele în tehnologia informației și a securității cibernetice și îți crește șansele de a fi angajat. Vei avea acces la resurse de carieră, cum ar fi ghiduri de studiu, webinarii, bloguri, podcasturi, comunități online și evenimente de networking. De asemenea, vei putea aplica direct la locuri de muncă la companii care recunosc și solicită certificarea ITCA, cum ar fi Accenture, Deloitte, IBM, Microsoft și altele.
  • Cum menții certificarea ITCA? Certificarea ITCA este valabilă pentru trei ani de la data examenului. Programul de educație continuă (CE) al ISACA îți permite să îți prelungești certificarea în intervale de trei ani prin activități și cursuri de instruire care se referă la conținutul certificării. Ca și certificarea ITCA în sine, ITCA CE are, de asemenea, statutul de acreditare ISO/ANSI la nivel mondial, ceea ce îți conferă o recunoaștere internațională a calificării tale.

Dacă vrei să afli mai multe despre certificarea ITCA și despre modalitățile de pregătire și susținere a examenului, poți vizita site-ul web ISACA.

Distribuie
Informații Oportunități Training
Tipologie

Curs
Mediu de lucru

Online
Tip training

Cu frecvență
Durata

Sub 3 luni
Documente

Cele mai noi oportunități