Oportunități de Training

Diplomă de master în calcul de înaltă performanță (Politecnico, Milano)

Politecnico din Milano oferă o diplomă de master în calculul de înaltă performanță (HPC) care se întinde pe o perioadă de doi ani și acordă 120 de credite ECTS. La finalizarea sa, acesta conferă absolventului statutul de absolvent Laurea Magistrale/Master.

Despre program

Acest program își împarte cursurile pe o perioadă de doi ani, primul an concentrându-se asupra calculului și programării paralele, a procesoarelor paralele de înaltă performanță, a infrastructurilor de cloud și a centrelor de date, a analizei numerice și a statisticilor aplicate. Al doilea an se axează pe calculul cuantic și pe sistemele HPC eterogene bazate pe acceleratoare (GPU și nuclee de tensor). Pe lângă aceste cursuri, studenții vor trebui, de asemenea, să demonstreze o activitate axată pe aplicarea HPC în diferite domenii de inginerie pentru a obține 20 de credite, precum și o teză finală care valorează, de asemenea, 20 de credite. Teza poate fi efectuată într-un context orientat către industrie sau la nivel internațional.

Oportunități profesionale

Absolvenții acestui program au diferite oportunități de carieră la finalizarea acestui program. Societățile din domeniul tehnologiei informației sau societățile specializate în probleme complexe de calcul pot căuta absolvenți ai acestui program. Absolvenții acestui program și după absolvirea examenului de stat italian pot avea acces la Clasa de inginerie informațională (Ingegneria dell’Informazione), secțiunea A a Registrului profesional național al inginerilor, cu titlul de inginer. În cele din urmă, absolvenții pot încerca să efectueze studii suplimentare, inclusiv programe de doctorat, cursuri de specializare de nivel secundar și masterat universitar de nivel secundar.

Admitere

Potențialii studenți la diploma de master Politecnico din Milano în domeniul calculului de înaltă performanță trebuie să aibă un titlu de licență sau Laurea Triennale la una dintre următoarele materii: Inginerie civilă și de mediu, inginerie a sistemelor informatice, inginerie industrială sau informatică. Studenții care au finalizat unul dintre programele Politecnico de la Milano de continuitate Laurea Triennale, și anume ingineria informatică, ingineria matematică, ingineria electronică, ingineria automatizată sau ingineria fizică, cu cel puțin 105 de credite și un scor mediu de 24/30 până la al doilea an de studii și care obțin diploma în patru ani de la prima înscriere, vor fi admiși în mod automat. Candidaturile studenților care nu sunt admiși în mod automat vor fi revizuite de la caz la caz.

Toți candidații, chiar și cei care au fost înscriși la unul dintre programele Politecnico, trebuie să urmeze procedura de admitere.

Distribuie
Informații Oportunități Training
Tipologie

Program educațional
Mediu de lucru

Cu prezență față în față
Tip training

Cu frecvență
Durata

Mai mulți ani
Topic
Grup Țintă
Limbă
Documente

Cele mai noi oportunități