Oportunități de Training

E-learning privind agricultura digitală

Agricultura a fost, de asemenea, afectată de revoluția digitală și nu doar de adaptarea la noile tehnologii ale informației și comunicațiilor (TIC). Acest curs online de cinci săptămâni, conceput de Campusul de învățare deschisă (OLC) al Grupului Băncii Mondiale, va ghida participanții la principalele concepte și aplicații ale tehnologiilor agricole digitale (date).

Potrivit ICRISAT (International Crops Research Institute for the Semi-Arid Tropics), agricultura digitală este definită ca „ecosisteme TIC și de date pentru a sprijini dezvoltarea și furnizarea în timp util de informații și servicii specifice pentru ca agricultura să devină profitabilă și durabilă, furnizând în același timp alimente sigure, nutritive și la prețuri accesibile pentru toți”. Datele sunt tehnologii inovatoare care le permit fermierilor și antreprenorilor din sectorul agroalimentar să își sporească productivitatea, eficiența și competitivitatea, facilitând accesul lor la piețe.

În cursul acestui curs, participanții vor descoperi impactul potențial al acestor tehnologii, gama de date disponibile, precum și cazurile practice utilizate. Cursul va introduce cursanții pe diferite platforme de date agricole deja disponibile, încurajându-i să descopere domeniul de aplicare și utilitatea platformelor de date deschise pentru analiză și informații în agricultură. Urmând cursul, participanții vor crește gradul de conștientizare cu privire la tehnologiile orientate spre viitor și la domeniul lor de aplicare în agricultură – inteligența artificială, teledetecția, externalizarea spre public și analiza volumelor mari de date.

Elevii vor trebui să se implice în forumuri de discuții cu colegii lor și să completeze chestionare pe tot parcursul cursului. Cursul este în întregime online și poate fi urmat la viteza dumneavoastră, timp de aproximativ 5 săptămâni, cu un efort estimat de 2-3 ore pe săptămână.

Distribuie
Informații Oportunități Training
Tipologie

Curs
Mediu de lucru

Online
Tip training

Cu frecvență redusă lejer
Durata

Sub 3 luni
Training Gratuit

1

Da
Topic
Grup Țintă
Limbă
Documente

Cele mai noi oportunități