Oportunități de Training

Etica inteligenței artificiale

Etica devine din ce în ce mai mult un concept esențial atunci când vorbim despre IA ca domeniu propriu. Odată cu dezvoltarea și progresul automatizării și al IA, observăm că apar noi provocări – legate de reglementare, confidențialitate și prejudecăți. Prin urmare, cum ne putem asigura că aplicațiile pe care le construim reflectă valorile noastre etice, sociale și culturale fundamentale?

Acest curs online se concentrează tocmai asupra acestor aspecte. Nu s-a ocupat niciodată de IA? Nu am avut probleme. „Etica inteligenței artificiale” de cel mai mare institut universitar științific și tehnologic din Italia a fost creat de experți în domeniu pentru începători absoluți. Cursul este unul singur (ceea ce înseamnă că îl puteți lua în momentul în care vi se potrivește cel mai bine!) și poate fi finalizat în mai puțin de 4 de ore.

Ce subiecte veți aborda?

Analizați mai în profunzime provocările care apar atunci când IA este aplicată în diferite sectoare industriale și reflectați asupra problemelor prezentate de oamenii de știință, de experții în IA, dar și de factorii de decizie, de organizațiile sociale și de oameni. Temele cuprind:

  • Etica vehiculelor autonome: cine este responsabil atunci când ne uităm la automobilele autonome? Care este defecțiunea vehiculului?
  • Armele autonome și digitalizarea conflictelor: să exploreze modul în care IA este utilizată în contextul apărării;
  • Medicina digitală, securitatea cibernetică și IA;
  • Valoarea vieții private în societatea informațională;
  • Influența deciziilor umane și a prejudecăților în IA;
  • Durabilitatea și impactul asupra mediului;
  • Guvernanța IA și politica în domeniul IA: de la primul proiect până la punerea în aplicare.

Cursul realizează acest lucru analizând diverse studii de caz și exemple relevante de aplicații IA, având în vedere principalele cadre etice pe care le cunoaștem astăzi.

Rezultate ale învățării

Până la sfârșitul acestui curs, veți putea discuta cu încredere cu privire la motivele pentru a efectua analize etice atunci când lucrați cu IA și pentru a identifica implicațiile etice și sociale ale tehnologiei în toate sectoarele. Vă veți îmbunătăți competențele critice și le veți aplica pentru a analiza beneficiile aplicațiilor IA și pentru a anticipa potențialele blocaje și provocări. În cele din urmă, veți putea discuta despre politicile și strategiile actuale în domeniul IA și veți putea aplica principiile sociale și etice prezentate în cursul cursului în contextul dumneavoastră profesional.

Distribuie
Informații Oportunități Training
Tipologie

Curs
Mediu de lucru

Online
Tip training

Cu frecvență redusă lejer
Durata

Sub 4 săptămâni
Training Gratuit

1

Da
Topic
Grup Țintă
Limbă
Documente

Cele mai noi oportunități