Oportunități de Training

Gândirea computațională. Dezvoltarea competențelor-cheie legate de utilizarea tehnologiei

DESCRIEREA CURSULUI

Numărul de module săptămânale: 10 module.

Numărul de ore lucrate de student pe tot parcursul cursului: 40 ore

Numărul de ore de studiu pe săptămână: aproximativ 4 de ore pe săptămână

Cerințe privind cunoștințele inițiale: Nu există cerințe prealabile.

Nivelul de dificultate: bază.

Formatul cursului: în ritmul său.

Forme de mesaj de conținut – filme, statice (text) etc.

Forma de contact: pentru formatori, se asigură un forum: „Q &Discuție”

Cursul oferă numeroase sfaturi practice cu privire la modul de utilizare a unui calculator pentru a vă optimiza activitatea. Trăim în era internetului și a tehnologiilor cu evoluție rapidă, cu o mare putere de calcul și chiar mai puternice calculatoare de birou, laptopuri – din păcate, acestea sunt adesea utilizate ca „mașini de scris”.

Participare cursul se adresează în principal elevilor din învățământul secundar și elevilor din primul și al doilea an. Cu toate acestea, el poate fi utilizat, în cele din urmă, de orice public ca o introducere în activitatea de proiect și de atelier. Căutarea de informații și utilizarea tehnologiei pentru rezolvarea problemelor, optimizarea activităților devine o parte integrantă a dezvoltării fiecărei ființe umane, literal, a tuturor.


CERINȚE PREALABILE

Pentru a urma cursul, trebuie să aveți:

  • competențe informatice de bază și competențe periferice;
  • capacitatea de bază de a naviga în programele de aplicații;
  • știri de bază despre utilizarea browserului web;
  • capacitatea de bază de a lucra cu informații din surse tradiționale și online;
  • competențe de bază pentru a lucra cu platforma educațională a orașului Navoica.

OBIECTIVELE CURSULUI

  • Veți găsi informații privind soluționarea problemelor cu ajutorul TI, TIC.
  • Veți afla mai multe programe și aplicații care facilitează automatizarea activităților.
  • Aflați mai multe despre comenzile suplimentare ale Google care vor facilita găsirea de informații.
  • Veți afla cât de ușor vă puteți organiza Gmail.
  • Veți învăța să vă interceptați computerul de la distanță pe un alt calculator.

PROBLEME RIDICATE

PARTEA 1

Primul modul prezintă aspecte organizatorice: primirea participanților, prezentarea obiectivelor, ideilor și modulelor cursului. Modulul prezintă, de asemenea, concepte-cheie legate de tema centrală a cursului în termeni practici.

PARTEA 2

Al doilea modul prezintă ideea generală de gândire computațională pe care a inclus-o în cartea sa intitulată „Mașina copiilor: Regândirea școlii în era calculatorului” Seymour Papert.

PARTEA 3

Acest modul vă permite să aflați mai multe despre problema căutării conținutului într-un mod mai precis și mai eficient.

PARTEA 4

Acest modul se referă la îmbunătățirea celor mai frecvente mesaje Gmail. Există multe comenzi utile pe care utilizatorul normal nu le cunoaște și care îi vor permite să utilizeze mai bine potențialul acestui e-mail.

PARTEA 5

Acest modul va prezenta cele mai utile programe și aplicații pentru a ne ajuta să optimizăm soluționarea problemelor simple și activitatea utilizatorului.

MODULUL 6

În acest modul, vom citi abrevierile tastaturii care ne vor permite să avansăm mai rapid și să economisim timp în operațiunile dumneavoastră.

MODULUL 7

Ideea unei societăți informaționale nu este doar de a face schimb de cunoștințe sub formă de text sau multimedia și de a crea elemente de sprijin pentru alfabetizarea funcțională într-o societate în curs de îmbătrânire. Programele pe care le învățăm din această lecție ne oferă posibilitatea de a ajuta de la distanță persoanele excluse din punct de vedere tehnologic.

MODULUL 8

Pe tot parcursul cursului, abordăm domenii legate mai degrabă de tehnologii în general, dar, în cele din urmă, vom încerca să rezolvăm problemele legate de „viața de zi cu zi” atunci când eșuăm, voi pierde vreo parte din plastic din ceea ce atunci? Cum ne pot ajuta? Fără imprimantă 3D.

MODULUL 9

Modulul conține testul final și sarcinile simple care trebuie îndeplinite în cadrul forumului cursului, menite să ajute dezvoltatorul cursului să îmbunătățească cursul și să adauge o valoare substanțială altor studenți sub forma unor site-uri interesante oferite pe internet.

MODULUL 10

Modulul este o colecție de articole și studii care au fost combinate cu linkuri netografice care prezintă site-uri valoroase pentru vizitarea internetului.


CONDIȚII DE COMPENSARE

Cursul se încheie cu un test final de 75 % greutate la cota finală. Testele din module au o pondere de 25 % în evaluarea finală și au un efect stimulativ. Pentru a obține un certificat, trebuie atins pragul de credit de 60 %. Activități de bun venit în cadrul forumurilor de alertă și al misiunilor.


CONDIȚII PENTRU PRIMIREA CERTIFICATULUI

Pentru a obține un certificat de încheiere, trebuie îndeplinite toate condițiile pentru creditarea a 75 % din totalul sarcinilor.

Distribuie
Informații Oportunități Training
Tipologie

MOOC (Cursuri online deschise și în masă)
Tip training

Cu frecvență redusă lejer
Durata

Sub 3 luni
Training Gratuit

1

Da
Certificat Gratuit

1

Da
Topic
Grup Țintă
Limbă
Documente

Cele mai noi oportunități