Oportunități de Training

Ia în societate MOOC

„IA în societate” este cel mai recent curs online deschis și în masă (MOOC) organizat de UnaEuropa, o alianță care reunește 11 de universități europene, care au un obiectiv comun de modernizare a educației și de regândire a rolului pe care universitățile îl vor juca în viitor.

Materialele din cadrul acestui MOOC sunt concepute de experți în conținut de la Universitatea din Helsinki, cursul fiind disponibil gratuit și pe mooc.fi, centrul MOOC care găzduiește toate cursurile în format digital realizate de Finlanda, începând din 2012. Creată în 2022, IA în societate este încă o încercare de a demystifica IA și de a-i ajuta pe oameni să înțeleagă mai bine impactul și implicațiile sale.

Principalele obiective și scopuri

MOOC analizează tehnologia IA și modul în care aceasta funcționează în societatea de astăzi. Aceasta include modul în care IA a schimbat societatea și a modificat practicile sociale comune, modul în care este utilizată în contexte instituționale, cum ar fi serviciul public, principalele agenții guvernamentale și partenerii sociali. De asemenea, vă veți concentra mai mult nu numai asupra oportunităților oferite de IA, ci și asupra provocărilor pe care le prezintă tehnologia.

Nu sunt necesare cunoștințe anterioare privind IA sau TI pentru a prelua MOOC: mare pentru începătorii absoluți în domeniu. Este util pentru elevii de orice disciplină, precum și pentru orice altă persoană care este interesată să înțeleagă impactul societal al IA și modul în care tehnologia IA ne schimbă viața de zi cu zi.

Ce veți învăța

Acest MOOC vă va oferi o bază solidă pentru diferitele aspecte etice și sociale ale IA: impactul său asupra societății în ansamblu, dar și asupra interacțiunii. Veți învăța principalele cadre conceptuale și instrumente cognitive pentru a evalua în mod critic aplicațiile IA în contextele lor sociale respective, în mod independent. În cele din urmă, cunoștințele dumneavoastră cu privire la provocările tehnologiei vă vor îmbunătăți, vă vor ajuta să înțelegeți mai bine și, eventual, vor preveni consecințele nedorite atunci când dezvoltați, instalați sau utilizați aplicații IA.

Distribuie
Informații Oportunități Training
Tipologie

MOOC (Cursuri online deschise și în masă)
Mediu de lucru

Online
Tip training

Cu frecvență redusă lejer
Durata

Sub 4 săptămâni
Training Gratuit

1

Da
Topic
Grup Țintă
Limbă
Documente

Cele mai noi oportunități