Oportunități de Training

Introducere în MOOC Programare paralelă

Prezentarea programării paralele este un curs oferit de laboratorul LECAD din cadrul Universității din Ljubljana, ca parte a PRACE (Partnership for Advanced Computing in Europe). Laboratorul LECAD pune accentul pe predarea programării paralele alături de principalele centre europene de calcul de înaltă performanță (HPC).

Ideal pentru persoanele care au deja cunoștințe în domeniul informatic și al programării, cursul este deosebit de potrivit pentru programatorii debutanți. Unele cunoștințe despre C, C + +, Fortran, Python sau alte limbi de programare similare ar fi utile dacă doriți să vă înscrieți. Finalizarea cursului durează 5 săptămâni. Va trebui să alocați aproximativ 4 de ore din programul dumneavoastră săptămânal pentru a-l urma. De asemenea, puteți începe oricând și mergeți în ritmul dumneavoastră.

Temele și temele acestui MOOC

Programarea paralelă este utilizată pentru a descrie procesul de divizare a unei probleme majore într-o serie de etape și acțiuni mici și clar definite. Instrucțiunile sunt furnizate mai multor operatori, care execută calculele necesare în paralel – și aici provine numele.

Cursul se concentrează direct asupra punctelor-cheie care stau la baza programării paralele, utilizând următoarele limbi: C, C + +, Python, Fortran, CuDA/OpenCL etc. Acesta acoperă elementele fundamentale ale programării paralele, acoperind OpenMP (Open Multiprocessing) și MPI (interfața de trecere a mesajelor). Cursanții vor avea posibilitatea de a-și testa cunoștințele până la sfârșitul cursului prin exerciții practice și interactive practice practice și interactive. De asemenea, aceștia vor explora paradigme hibride și accelerate și vor înțelege cum să controleze diferite aspecte între două procese sau programe.

Ce veți învăța?

Scopul acestui MOOC este de a îndruma participanții astfel încât aceștia să devină utilizatori încrezători în Open MP și IPP pentru o programare paralelă. Veți avea posibilitatea, de asemenea:

  • Aflați cum să instalați un MP deschis într-o singură paradigmă a memoriei comune multicriferice și să utilizați IPP pentru a controla comunicarea dintre două procese sau funcții în cadrul unui program.
  • Obțineți o introducere la proiectul bibliotecii OpenMPI, utilizat de supercalculatoarele TOP 500, care vizează crearea unei singure implementări de nivel mondial a IPP cu sursă deschisă, bazată pe cele mai bune practici
  • Aflați cum se pot exprima problemele numerice în paradigmele de programare în paralel, conștientizând potențialele capcane de proiectare și performanță în arhitecturile eterogene. A se introduce paradigmele hibride și accelerate (CuDA, OpenCL).
Distribuie
Informații Oportunități Training
Tipologie

MOOC (Cursuri online deschise și în masă)
Mediu de lucru

Online
Tip training

Cu frecvență redusă lejer
Durata

Sub 3 luni
Training Gratuit

1

Da
Topic
Grup Țintă
Limbă
Documente

Cele mai noi oportunități